Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

487 resultaten


ID: 208269 | Bouwkundig element

Distillerie Agra

Coquilhatstraat 10-12 (Antwerpen)
Henri Coryn, eigenaar van Distillerie AGRA, een groothandel in wijnen en likeuren, geeft Renaat Braem in 1941 opdracht zijn bedrijfsgebouw op het Antwerpse Zuid uit te breiden met een nieuwbouw op het aanpalende perceel.


ID: 213286 | Bouwkundig element

Gedenkzuil militaire en burgerlijke doden

Markt (Langemark-Poelkapelle)
Gedenkzuil ter herinnering van de militaire en burgerlijke slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het gedenkteken, ontworpen door architecten Renders & Steels en uitgevoerd door beeldhouwer War Van Asten werd onthuld op 4 oktober 1925. Het bestaat uit een veelhoekige, driedelige sokkel met een zuil en een groot beeld van een militair in volle wapenuitrusting. ervoor.


ID: 213310 | Bouwkundig element

Obelisk Gloucestershire Regiment

Menenstraat (Zonnebeke)
Oorlogsgedenkteken opgericht na de Eerste Wereldoorlog ter herinnering aan het Gloucestershire Regiment en hun rol tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ID: 216996 | Bouwkundig element

Duitse bunker

Groene Jagerstraat 2 (Ledegem)
Eén van twee nabijgelegen Duitse mitrailleurposten uit de Eerste Wereldoorlog, die deel uitmaakten van de tweede lijn van de 'Flandern I Stellung', die in de winter van 1917-1918 werd aangelegd.


ID: 216997 | Bouwkundig element

Duitse bunker

Groene Jagerstraat (Ledegem)
Eén van twee nabijgelegen Duitse mitrailleurposten, die deel uitmaakten van de tweede lijn van de 'Flandern I Stellung', die in de winter van 1917-1918 werd aangelegd.


ID: 215889 | Bouwkundig element

Duitse observatiepost 's Graveneik

Klerkenstraat 20 (Staden)
Duitse observatiepost, opgetrokken op de hoogte bij 's Graveneik. Deze positie lag achter de 'Flandern I Stellung'.


ID: 213572 | Bouwkundig element

Amerikaanse mitrailleurpost

Helleketelweg 15 (Poperinge)
Amerikaanse mitrailleurpost uit twee bouwlagen, in 1918 ingebouwd in een bestaand wagenhuis van een hoeve.


ID: 48859 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Plesbosstraat 1 (Dendermonde)
Op de kaart van graaf de Ferraris van 1771-1778 is op dezelfde locatie een gebouwengroep aangeduid met losse configuratie en omhaagde boomgaard ten zuiden. De hoeve is van noord tot west omgeven door het bijhorend erf met deels door hagen afgeboorde boomgaard. Een grote eik markeert de toegang van de hoeve. De woning werd in het tweede kwart 19de eeuw vergroot en door aanpassing en uitbreiding van het L-vormig bedrijfsgebouw ten zuiden omgevormd tot gesloten hoeve in het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 76974 | Bouwkundig element

Hoeve De Zeven Torentjes

Canadaring 41 (Brugge)
Heden in gebruik als kinderboerderij. In oorsprong " 's Heer Boudewijnsburg" een belangrijk leen op Assebroek en afhankelijk van de Burg van Brugge.


ID: 210082 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Koning Albertstraat (Zedelgem)
Kerk van de Onze-Lieve-Vrouwparochie in vereenvoudigde neogotische stijl, gebouwd in 1863-1865 naar een ontwerp van provinciaal architect Pierre Buyck (Brugge). In 1918 wordt de toren door Duitse troepen opgeblazen en pas in 1924-1925 heropgebouwd. In de jaren 1970 wordt de kerk gerestaureerd. Ingang tegenover de Rembertstraat, geplaatst naar het zuidwesten en koor naar het noordoosten. Driebeukige pseudobasilicale kerk onder zadeldak met voorgeplaatste toren ten zuidwesten van de hoofdbeuk, pseudotransept en koor met driezijdige afsluiting. Centraal geplaatste toren op vierkante basis overgaand in een achthoekige klokkentoren onder ingesnoerde naaldspits en met overhoeks geplaatste, verjongende steunberen. Ingang met geprofileerde omlijsting en blanco boogveld, erboven een hoog spitsboograam. Klokkentoren met spitsboogvormige galmgaten en horloge. De traveeën worden afgescheiden door verjongende steunberen.