Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

260 resultaten


ID: 33725 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Langestraat 1 (Lievegem)
De boerenwoning van de hoeve met losse bestanddelen dateert uit de 18de eeuw, maar heeft een oudere kern die in oorsprong mogelijk tot de 16de eeuw opklimt. Bij de hoeve bevindt zich een deels door een meidoornhaag begrensde hoogstamboomgaard. Rijen knotwilgen omzomen het erf en weiland grotendeels.


ID: 34008 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Beerveldse Baan 20 (Lochristi)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen met boerenhuis van negen traveeën, onder zadeldak; aanpassing uit midden 19de eeuw van een ouder boerenhuis. Ten noordoosten: lange bakstenen bedrijfsvleugel, vermoedelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 34018 | Bouwkundig element

Hoeve

Bosstraat 12 (Lochristi)
Hoeve bestaande uit een naar het oosten georiënteerd boerenhuis gebouwd op een lage terp en een bedrijfsvleugel ten zuiden aan de achtererfzijde.


ID: 34515 | Bouwkundig element

De witte hoeve

Haanhoutstraat 71 (Lochristi)
Hoeve met losse bestanddelen met achterin gelegen noordelijk georiënteerd boerenhuis van zes traveeën, waarschijnlijk uit de 18de eeuw. Lange gewitte bakstenen bedrijfsvleugel met zadeldak, aan weerszij met geknikte dakoverstek. IJzeren toegangshek aan betonnen pijlers in de haag aan de straat.


ID: 34155 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kapiteinsstraat 10 (Lochristi)
Hoeve met losse bestanddelen met naar het zuiden georiënteerd boerenhuis van negen traveeën onder zadeldak uit de 18de eeuw. Ten zuiden bakstenen dwarsschuur met wagenhuis en stallen onder zadeldak uit de 19de eeuw.


ID: 34154 | Bouwkundig element

Hoeve 't Walleken

Kapiteinsstraat 6 (Lochristi)
Achterin gelegen vroeger enkelvoudig vierkant omgrachte hoeve met toegangsdreef naar de noordkant van het erf. Walgrachten gedempt in 1985-86.


ID: 34533 | Bouwkundig element

Hoeve Grote Most

Moststraat 1 (Lochristi)
Heden hoeve met losse bestanddelen met boerenhuis van zes traveeën met links twee aansluitende traveeën van de vroegere paardenstallen, onder zadeldak, minstens opklimmend tot begin 19de eeuw maar met 20ste-eeuwse aanpassingen. Aan weerszij van het voorerf een bakstenen bedrijfsgebouw met zadeldak met 20ste-eeuwse aanpassingen.


ID: 34214 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Oude Veldstraat 104 (Lochristi)
Achterin gelegen boerenerf bereikbaar via een rechte, jonge populierendreef. Naar het noorden georiënteerd boerenhuis van vijf traveeën met symmetrische dubbelhuisopstand onder zadeldak; jaartal 1845 op de stenen tussendorpel van de voordeur.


ID: 34131 | Bouwkundig element

Hoeve 't Blauwhof

Voldersstraat 13 (Lochristi)
Hoeve met losse bestanddelen op een rechthoekig omgracht erf. Boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak, minstens opklimmend tot de 18de eeuw. Lange bakstenen bedrijfsvleugel met dwarsschuur, stallen en wagenhuis en kleine stal met bakoven.


ID: 306693 | Bouwkundig element

Stadscentrum Maaseik

Begijnenstraat, Bleumerstraat, Boomgaardstraat, Bosstraat, Capucienenstraat, Eikerstraat, Grote Kerkstraat, Halstraat, Hepperstraat, Houtstraat, Kleine Kerkstraat, Lekkerstraat, Lombaardsteeg, Markt, Monseigneur Koningsstraat, Munnikenstraat, Pelserstraat, Rueelstraat, Torenstraat, Vossenbergstraat, Vullerstraat, Waagstraat, Walstraat (Maaseik)
De middeleeuwse stadsstructuur bleef vrijwel intact bewaard in het huidige stratenpatroon van Maaseik. Het monumentaal patrimonium vertegenwoordigt nagenoeg alle periodes uit de bouwgeschiedenis vanaf de houtbouwfase tot en met de tweede helft van de 19de eeuw.