Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

388 resultaten


ID: 79625 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Bavo met kerkhof

Westbroekstraat (Houthulst)
Georiënteerd bedehuis in de jaren 1920 heropgebouwd naar ontwerp van architect A. Janssens (Gent), omgeven door een ommuurd en deels omhaagd kerkhof.


ID: 43320 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Agatha met kerkhof

Leuvensebaan (Huldenberg)
Gotische kerk met ingebouwde westertoren, opklimmend tot de 13de eeuw, schip en koor herbouwd in laatgotische stijl in de loop van de 15de en 16de eeuw. Omringend ommuurd kerkhof.


ID: 43291 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw met kerkhof

St.-Rochusstraat (Huldenberg)
Gotische kerk, ingeplant op de heuvel met ommuurd kerkhof, ter vervanging van een éénbeukig romaans gebouw waarvan nog enkele sporen behouden zijn.


ID: 213337 | Bouwkundig element

Perk met heldenhuldezerkjes

de Cerfstraat (Ieper)
Op de gemeentelijke begraafplaats van Vlamertinge staan in een afzonderlijk perk zes heldenhuldezerkjes gegroepeerd voor oud-strijders uit Vlamertinge.


ID: 308341 | Bouwkundig element

Gedenkteken 49th (West Riding) Division

Diksmuidseweg (Ieper)
Gedenkteken voor de Britse '49th (West Riding) Division' bestaande uit een monumentale hardstenen gedenkzuil op de kanaaldijk van het kanaal Ieper-IJzer, bereikbaar via een brugje en lange trappentoegang, naar ontwerp van Brierly en Rutherford, gerealiseerd door Rombaux-Roland. Het gedenkteken werd op 22 juni 1924 ingewijd door generaal Perceval, die in 1915 bevelhebber was van de 49ste divisie.


ID: 201072 | Bouwkundig element

Franse militaire begraafplaats Saint-Charles de Potyze

Zonnebeekseweg (Ieper)
Franse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De begraafplaats wordt aan straatzijde omgeven door een lage bakstenen muur, met een tweeledig smeedijzeren toegangshek, gevat tussen twee sterk uitgewerkte pijlers. Het centrale pad vormt samen met twee kortere zijarmen een geplaveid kruis. Op het massagraf achteraan de begraafplaats is een obelisk terug te vinden met gedenkplaten. Links vooraan staat een calvariegroep van beeldhouwer J. Fréour.


ID: 51252 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Schoolstraat (Ingelmunster)
Gemeentelijke begraafplaats aangelegd vanaf 1859, opeenvolgende uitbreidingen in 1885, 1934 en 1978. Toegang ten westen via smalle laan met knotacacia's naar de Schoolstraat (links van nummer 10) en ten noorden aan de Hinnebilkstraat.


ID: 51645 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats Nieuw Kerkhof

Roeselaarsestraat (Izegem)
Gemeentelijke begraafplaats, zogenaamd "Nieuw kerkhof" aangelegd in 1806 na de uitvaardiging van het decreet van Napoleon (1804), gebaseerd op het edict van Jozef II (1784). De begraafplaats wordt twee maal vergroot: in 1889 in noordelijke richting en in 1944 naar het westen toe.


ID: 212583 | Bouwkundig element

Grafmonument Lode Severin

Kerkeneind 19 (Kalmthout)
Grafmonument ontworpen door Renaat Braem, midden 1958.


ID: 13346 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jozef met kerkhof

Hoogboomsteenweg 294 (Kapellen)
Georiënteerde neogotische basiliek met westtoren, ingeplant bij westelijke toegang van het domein Oude Gracht op een met rododendron afgesloten beboomd terrein met kerkhof aan oostzijde.