Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

884 resultaten


ID: 29573 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Huis de Halleux

Oude Burg 21-23 (Brugge)
Herenhuis met bijhorend koetshuis en tuinpaviljoen aan de Dijver.


ID: 29577 | Bouwkundig element

Hof van Watervliet

Oude Burg 27 (Brugge)
Oorspronkelijk "Hof van Sint-Joris" zogenaamd naar opdrachtgever Jan de Baenst, heer van Sint-Joris. Vanaf 1566 huidige benaming naar de humanist Marc Laurin, heer van Watervliet. Laatgotisch pand op L-vormige plattegrond met nieuwbouwvleugel van 1983 naar ontwerp van Groep Planning gesitueerd rondom een rechthoekige, gekasseide binnenplaats. Huidig uitzicht resultaat van verschillende wijzigingen. Thans ontmoetingscentrum van Christelijke Mutualiteit.


ID: 82716 | Bouwkundig element

Burgerhuis met tuinpaviljoen

Oude Zak 37 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder half schilddak, met kern uit de 15de eeuw. Consoliderende Kunstige Herstelling van 1980-1982 naar ontwerp van architect K. Lansoght.


ID: 83412 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Predikherenrei 20 (Brugge)
Breedhuis met dubbelhuisopstand van zes/vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw.


ID: 77503 | Bouwkundig element

Villa Hera

Prins Leopoldstraat 22 (Brugge)
De villa dateert van 1923. Roze baksteenbouw met overhoeks geplaatste steunberen. Dubbelhuis met historiserende elementen zoals de sierankers, vensters met afgeschuinde dagkanten en tandlijst onder de dakgoot.


ID: 77513 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Rooigem

Rooigem 1-3 (Brugge)
De kasteelsite Rooigem bestaat uit een landhuis, neerhof en park gelegen binnen een grote omwalling. Landhuis in een sobere classicistische stijl uit het derde kwart van de 18de eeuw, maar met oudere, wellicht 17de-eeuwse kern. Het neerhof ligt in een U-vorm ten oosten van het kasteel, en omvat een bakstenen duiventil, vermoedelijk 18de-19de-eeuws. De hoofdingang aan de Rooigemdreef is toegankelijk via een korfboogbrug, gedateerd 1774. Monumentaal poortgebouw en woonhuis uit de 17de-18de eeuw. 19de-eeuwse oranjerie ten zuiden van het neerhof. Tuin en park, aangelegd in de 18de eeuw en grondig gewijzigd in de 19de eeuw, omvatten onder andere dreven, een moestuin, spiegelvijver, tuinpaviljoen en tuinbeelden.


ID: 82785 | Bouwkundig element

Klooster van de zusters van Karmel

Schuttersstraat 1-3, 7 (Brugge)
Klooster van de zusters van Karmel. Rechthoekig complex bestaande uit verschillende vleugels rondom een kloosterhof en ten zuidwesten palend aan grote ommuurde tuin.


ID: 82818 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Sint-Jorisstraat 58 (Brugge)
Huis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw tot het eerste kwart van de 18de eeuw. Gerestaureerd in 1992. Consoliderende "Kunstige herstelling" van 1998-2000 naar ontwerp van architect E. Vyncke (Brugge).


ID: 77522 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein De Spijker

Spijkersdreef, Spijkerswegel 11-17 (Brugge)
Kasteeldomein met kasteel zogenaamd "De Spijker" met monumentale toegangsdreef, park, oude omwallingen, kasteel, koetshuis, ijskelder met grot en boerderij.


ID: 57889 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Ten Poele

Vaartstraat 51 (Brugge)
De naam van het domein houdt verband met de eerste eigenaar Jan van de Poele die reeds in 1365 als eigenaar wordt vermeld. Het kasteel ligt in een dubbel omwald domein. Het hoofdgebouw, palend aan de omwalling heeft een rechthoekige plattegrond en telt zeven traveeën en twee bouwlagen onder leien schilddaken. Het bijgebouw van twee traveeën en één bouwlaag was vermoedelijk oorspronkelijk in gebruik als portierswoning. Voormalige stallen van 1896. Verder nog laag gebouw met daaraan verbonden een ijskelder. Buiten de omwalling in het publieke park een belvedère of gloriëtte.