7153 resultaten
ID: 26221 | Bouwkundig element
Rijsbrugge 3 (Gent)
Omhaagde voortuin en ijzeren hek tussen overhoekse hekpijlers. Verankerd donker bakstenen gebouw van zeven traveeën met één bouwlaag en zadeldak in een gevelsteen van de rechter zijpuntgevel gedateerd 1874. Ten noordwesten van het binnenerf, bakstenen dwarsschuur in de zijgevel 1868 gedateerd.
ID: 131002 | Landschappelijk element
Rijvisschestraat (Gent)
Monumentale kasteeldreef bij Kasteel Nieuwgoed bestaande uit twee bomenrijen van opgaande platanen. De dreef heeft een lengte van 270 meter en telt op het moment van de inventarisatie 73 bomen, 3 exemplaren waren verdwenen.
ID: 131003 | Landschappelijk element
Rijvisschestraat (Gent)
De bomengroep bij Kasteel Nieuwgoed bestaat uit 6 bomen, waarvan 1 dominante paardenkastanje en 6 zomerlinden. Dit is bedoeld om een gesloten volume te hebben vanaf het maaiveld tot in de top van de kruin en ook om te voorkomen dat er te dicht bij de paardenkastanje wordt geploegd.
ID: 131004 | Landschappelijk element
Rijvisschestraat (Gent)
Links van de toegangsdreef tot Kasteel Nieuwgoed staat een bomengroep van twee opgaande lindes met veel opslag aan de stambasissen.
ID: 131006 | Landschappelijk element
Rijvisschestraat (Gent)
Twee gekandelaarde lindebomen staan rechts bij het begin van de kasteeldreef van Kasteel Nieuwgoed en vormen er een eenheid met een veldkapelletje.
ID: 131008 | Landschappelijk element
Rijvisschestraat 1 (Gent)
Twee gekandelaarde lindebomen staan op het omhaagde boerenerf ten zuidoosten van de woning.
ID: 27002 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Rijvisschestraat 3-9 (Gent)
Zogenaamd naar de Gentse familie Rijvissche, de oudst bekende eigenaars van het goed in de 12de-14de eeuw. Heden nog volledig omgracht kasteel met voormalige hovenierswoning, neerhof, hoeve en ingangspoort met lange toegangsweg met platanen vanaf de Rijvisschestraat. Het kasteel zelf is op zijn beurt nog eens omgeven door een binnenwal en slechts toegankelijk via een brug met drie bogen. De verschillende grachten worden gemarkeerd door bomenrijen.
ID: 26435 | Bouwkundig element
Robiniadreef 2B (Gent)
Oorspronkelijk hoogstwaarschijnlijk een heerlijkheid, vermoedelijk met een hooghof en een neerhof. Het Hof De Guchteneere bewaart zijn walgrachten nog aan de noord- en oostkant en is aan de straatzijde afgesloten met een haag. Hoeve met losse bestanddelen in U-vorm geschikt rondom een van de straat niet zichtbaar binnenerf.
ID: 26499 | Bouwkundig element
Rode-Kruisstraat 1 (Gent)
Bak- en natuurstenen villa in neo-Lodewijk XV-stijl, daterend van circa 1925, gelegen in een park omheind door een haag waarin fraai ijzeren toegangshek. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak voorzien van gewitte houten dakkapellen.
ID: 26247 | Bouwkundig element
Rostijnestraat 4 (Gent)
Hoeve met losse bestanddelen, toegankelijk via een ijzeren toegangshek. Boerenwoning van het dubbelhuistype met vijf traveeën onder zadeldak, gedateerd 1884.