Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12853 resultaten


ID: 74805 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteelhoeve bij kasteel Forreist

Doornstraat 209-213 (Brugge)
De hoevesite bestaat uit verschillende losse bestanddelen. De boerenwoning, met gevel in empirestijl, is uniek voor het agrarisch erfgoed in Vlaanderen. De schuur is 18de-eeuws. De stallen vormen de noordzijde van een ommuurde groentetuin en herbergen een oranjerie. Op het erf van de hoeve en de aansluitende huiskavel zijn telkens met een typische inplanting ook een bakhuisje, een stalgebouwtje en een grondvest van een vroeger schuifje op de grachtomwalling bewaard.


ID: 71857 | Bouwkundig element

Sint-Donaashoeve

Dudzeelse Steenweg 315 (Brugge)
Hoeve toegankelijk via een rechte oprit, aan de straatkant afgesloten door twee buishekkens. Heden losstaande bestanddelen in een U-vorm gesitueerd rondom een deels begraasd erf. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken waarvan de huidige stallingen rood beschilderd zijn. In het noordoosten, boerenhuis volgens het kadaster gebouwd in 1903 en vergroot in 1967.


ID: 71861 | Bouwkundig element

Neerhof van het kasteel Groene Poort

Dudzeelse Steenweg 464 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen verzameld rondom een grotendeels verhard erf. Nu toegankelijk via een bekiezelde oprit, eertijds via de hoofdingang en toegangspoort van het kasteel waarbij het neerhof aan de westzijde afgesloten werd door het kasteel en bijhorende omwalling.


ID: 71862 | Bouwkundig element

Hoeve De Rode Poorte

Dudzeelse Steenweg 540 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen rondom een onverhard erf. Achter de toegangspoort leidt een rechte dreef met populieren naar het erf. De toegangspoort is een witbeschilderde, bakstenen muur, afgedekt met een leien aandak, met tudorboogvormige doorgang.


ID: 71863 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Dudzeelse Steenweg 560 (Brugge)
Hoeve van het langgeveltype, dwars gesitueerd op de straat en toegankelijk via lange dreef met populieren. Witbeschilderde baksteenconstructie onder pannen zadeldaken. Typische aaneenschakeling van woonhuis met opkamer; laatst genoemde in een lager volume van twee traveeën, dat in kern opklimt tot de 17de-18de eeuw.


ID: 79676 | Bouwkundig element

Hoeve Twee Poorten

Dudzeelse Steenweg 642 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een onverhard erf toegankelijk via een lange oprijlaan. Woonhuis uit de 17de eeuw van vier traveeën + twee opkamertraveeën onder verspringend zadeldak (Vlaamse pannen) met dakruiter. Geïntegreerde stalvleugel volgens gevelsteen daterend van "1873".


ID: 57832 | Bouwkundig element

Hoeve De Blauwe Poort

Duivenslagstraat 19 (Brugge)
Langgestrekte hoeve uit de 19de maar eventueel teruggaand tot de 18de eeuw. Lage baksteenbouw onder onderbroken pannen zadeldak. Geïncorporeerde stalvleugel. Licht getoogde muuropeningen, de beluikte vensters van het woonhuis hebben nog oorspronkelijke schuiframen.


ID: 79761 | Bouwkundig element

Hoeve Mirandahof

Dulleweg 6 (Brugge)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht, mogelijk met een oudere kern. Boerenhuis van het langgeveltype met geïntegreerde schuur en aan de noordkant een uitbouw van een travee met opkamer.


ID: 77328 | Bouwkundig element

Hoeve

Engelendalelaan 18 (Brugge)
Voormalige boerderij uit de tweede helft van de 19de eeuw, heden in gebruik als jeugdheem. De boerderij en erf liggen iets hoger ten opzichte van het wegdek.


ID: 71868 | Bouwkundig element

Hoeve De grote schuure

Gemeneweidestraat 61 (Brugge)
Hoeve "De grote schuure" toegankelijk via een lange dreef afgezoomd door populieren. In de ommeloper van Romboutswerve van 1609 vermeld als "hofstede, wylent twee hofsteden" en in 1701 "hofstede met een huysken en hof van plaisance daer op staende".