Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2041 resultaten


ID: 76565 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw Hoop der Hopelozen

Krakeelstraat (Wichelen)
De kapel van 1888 is een neogotisch getinte kleine bidplaats van twee traveeën met driezijdige koorsluiting, onder leien zadeldak met klokkentorentje bekroond door een jongere koperen weerhaan.


ID: 77682 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Gertrudis

Margote 84 (Wichelen)
Vrijstaande parochiekerk geïntegreerd tussen de overwegende lintbebouwing aan de zuidelijke straatzijde naar ontwerp van architect E. Serrure en ingezegend op 30.10.1872 . Eenvoudige plattegrond van een transeptloze driebeukige kerk met ingebouwde vierkante voorgeveltoren, schip van zeven traveeën eindigend op een vijfzijdig koor; koor geflankeerd door sacristie rechts en een berging links.


ID: 76572 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Wanzelesteenweg (Wichelen)
Kleine neogotische wegkapel, volgens opschrift op een nieuw aangebrachte gevelsteen werd de kapel in 1876 gebouwd door C.J. Bettens uit Serskamp. Kapel op rechthoekige plattegrond met vlakke sluiting, onder een steil zadeldak met kunstleien.


ID: 76191 | Bouwkundig element

Sint-Jozefkapel of Bruinbeekkapel

Wanzelestraat (Wichelen)
De eerste kapel dateert van 1878. In 1911 werd de kapel naar achter vergroot tot wijkkapel. De plattegrond van kapel vertoont een smal portaal van twee traveeën, een breder schip van vijf traveeën, en een smaller koor van één travee met een driezijdige koorsluiting. De kapel is volledig opgetrokken in baksteenmetselwerk met schaars gebruik van natuursteen en afgedekt door kunstleien bedaking.


ID: 89449 | Bouwkundig element

Klooster Onze-Lieve-Vrouw der Zeven Weeën

Baron van der Bruggenlaan 19-23 (Wielsbeke)
Voormalig klooster Onze-Lieve-Vrouw der Zeven Weeën, opgericht in 1893 door baron Maurice van der Bruggen met school en hospitium voor wezen en bejaarden. Neogotisch kloostergebouw van vier/vijf traveeën en twee bouwlagen in rode baksteenbouw onder zadeldak in mechanische pannen. Eenlagig restant van de achteraanbouw van het hospitium ten noorden. Ten westen schoolgebouwen van na de Tweede Wereldoorlog.


ID: 89469 | Bouwkundig element

Sint-Laurentiuskerk

Markt (Wielsbeke)
Modern-gotische parochiekerk, gebouwd in 1952-1955 naar ontwerp van architect Jozef De Meyere. Georiënteerde kerk, gelegen in het nieuwe naoorlogse dorpscentrum van Wielsbeke.


ID: 89587 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Brixius

St.-Brixiusplein (Wielsbeke)
Overwegend neogotische parochiekerk die een veelheid aan opeenvolgende bouwfasen en -stijlen in zich draagt, met onder meer vroeggotische toren en westgevel, eind 17de-eeuwse noordbeuk en neogotische 19de-eeuwse zuidbeuk en aanpassingen.


ID: 14291 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Turnhoutsebaan (Wijnegem)
Neogotische kerk van 1854 naar ontwerp van architect F. Berckmans, omgeven door kerkhof.


ID: 1833 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jan-Baptist en Sint-Amandus

Dorpsplein (Willebroek)
Georiënteerde, neogotische, driebeukige kerk van zes traveeën met een koor van twee rechte traveeën en een driezijdige sluiting, van 1854-1856 naar ontwerp van F. Berckmans.


ID: 1840 | Bouwkundig element

Kasteel De Bocht

Grote Bergen 52 (Willebroek)
Aangepast, omgracht, rechthoekig kasteel van zeven traveeën en souterrain + twee bouwlagen onder leien schilddak, met octogonale toren in neogotische stijl aan de Rupelzijde.