Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

27975 resultaten


ID: 7459 | Bouwkundig element

Sigarettenfabriek Araks

Plantin en Moretuslei 67 (Antwerpen)
Sigarettenfabriek in oriëntaalse stijl opgetrokken door de maatschappij Tchamkerten & Co, producent van het merk van Araks. Het complex dat een ruim perceel beslaat tussen Plantin en Moretuslei en Wipstraat, werd in 1913 ontworpen door de ingenieur-architect Maksoud Mihrtadiantz. Aannemer was Theodoor Vermeulen uit Borgerhout.


ID: 7462 | Bouwkundig element

Ons Huis

Plantin en Moretuslei 68 (Antwerpen)
Bondsgebouw van de Antwerpse Diamantbewerkersbond. Complex in beaux-artsstijl met vleugels aan de Plantin en Moretuslei en de Baron Joostensstraat, gebouwd in opdracht van de Samenwerkende Maatschappij “Ons Huis”, naar een ontwerp door de architect Max Winders uit 1912, en in oktober van dat jaar ingehuldigd. Gesloopt in de jaren 1990.


ID: 300403 | Bouwkundig element

Burgerhuis met pakhuis

Plantin en Moretuslei 69, Wipstraat 35 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een burgerhuis in neorococostijl en een achterliggend pakhuis in art-nouveaustijl, naar een ontwerp door de architect Jacques De Weerdt uit 1912. Opdrachtgever was Emmanuel Elias Korpes, een vernis- en verffabrikant en -handelaar van vermoedelijk Nederlands-Joodse origine.


ID: 300405 | Bouwkundig element

Handels-, kantoor- en appartementsgebouw met werkplaats  in art-nouveaustijl

Plantin en Moretuslei 75, Wipstraat 25-27 (Antwerpen)
Complex van twee gebouwen in art-nouveaustijl tussen Plantin en Moretuslei en Wipstraat, opgetrokken in opdracht van de heer Van den Heuvel, naar een ontwerp door de architect Jacques De Weerdt uit 1913. Het oorspronkelijke programma omvatte een winkel met privéwoning en atelier, kantoren, appartementen en kwartieren voor verhuur.


ID: 209235 | Bouwkundig element

Afdaken 18B-19A

Plantinkaai, Sint-Michielskaai (Antwerpen)
De zeven resterende groepen afdaken langs de Scheldekaaien, van Ledeganckkaai tot Rijnkaai, gaan terug tot het grootschalige infrastructuurproject dat tussen 1877 en 1885 door de rechttrekking van de Schelde een nieuwe havenstrook ontwikkelde.


ID: 6159 | Bouwkundig element

Entrepot du Congo

Plantinkaai 1, Sint-Jansvliet 2 (Antwerpen)
Pakhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl op de hoek van Sint-Jansvliet en Plantinkaai, naar een ontwerp door de architecten Jean Baptiste en Emile Vereecken uit 1899. Opdrachtgever was een consortium van ondernemers met handelsbelangen in Belgisch Congo, samengesteld uit Edouard Bunge, Alexandre de Browne de Tiège en Ernest Paul Grisar.


ID: 5734 | Bouwkundig element

Geheel van drie gekoppelde winkelhuizen

Plantinkaai 8-9, 10 (Antwerpen)
Geheel van drie gekoppelde winkelhuizen in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van de bankier Louis Godderis, naar een ontwerp door Charles Seldenslach uit 1893. Gesloopt voor een nieuwbouwflat omstreeks 1999.


ID: 5739 | Bouwkundig element

Reeks winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Pompstraat 24-30 (Antwerpen)
Symmetrisch ensemble van vier winkelhuizen in neoclassicistische stijl, de twee middenpanden gebouwd in opdracht van C. Asselberghs, naar een ontwerp door Hendrik Krekel uit 1886. Ed. Asselberghs liet in 1904 het rechter en in 1909 het linker pand optrekken, het laatste door Frans Matthijssens.


ID: 7469 | Bouwkundig element

Winkelpui in art-decostijl

Pothoekstraat 61 (Antwerpen)
Neoclassicistisch rijhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw, met een winkelpui in art-decostijl aangebracht in opdracht van de heer Jongmans-Servaes, naar een ontwerp door de architect Robert Horta uit 1930. Vernieuwd omstreeks 2007..


ID: 215190 | Bouwkundig element

Magazijnen en meergezinswoningen van J. Van den Heuvel

Pourbusstraat 16-20 (Antwerpen)
In 1899 dient Jan Van den Heuvel een bouwaanvraag in voor de realisatie van een ensemble van drie woningen in neoclassicistische bouwstijl.