Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

27975 resultaten


ID: 213451 | Bouwkundig element

Vlottende petroleumpier

Petroleumkaai (Antwerpen)
Aan de Petroleumkaai liggen drie pieren, aangelegd voor het aanmeren van schepen ter hoogte van Petroleum Zuid. De meest noordelijke pier is de oudste en de grootste en werd in 1902-1903 aangelegd.


ID: 213449 | Bouwkundig element

Lot A – Bedrijfsgebouwen van de Société pour l'Importation des Huiles de Graissage

Petroleumkaai 7 (Antwerpen)
De gebouwen en installaties gaan terug tot de eerste jaren van Petroleum Zuid.


ID: 5730 | Bouwkundig element

Winkelhuis in neoclassistische stijl

Pieter van Hobokenstraat 28 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Pieter van Hobokenstraat en Paradijsstraat, gebouwd in opdracht van de slager H.A. Herman, naar een ontwerp door de architect Petrus Josephus Ryssens-Van Camp uit 1890.


ID: 302248 | Bouwkundig element

Ensemble van twee burgerhuizen en een winkelhuis

Plankenbergstraat 174, Venneborglaan 25-27 (Antwerpen)
De architect Louis Pingnet tekende in 1928 twee burgerhuizen en een winkelhuis, ontworpen in een eenvoudige stijl die het midden houdt tussen cottagestijl en art deco.


ID: 7458 | Bouwkundig element

Maison B. Schmitz

Plantin en Moretuslei 59, Wipstraat 45 (Antwerpen)
Woon- en handelscomplex bestaande uit een hoofdgebouw in eclectische stijl met achterliggend bijgebouw in art nouveaustijl, naar een ontwerp door de architect Charles Wuyts uit 1912. Opdrachtgever was de van oorsprong Duitse koopman Bernard Schmitz, de "Berchemsche Bouwhandel" stond in voor de bouw voltooid in 1913.


ID: 213789 | Bouwkundig element

Handelsgebouw Haentjens

Plantin en Moretuslei 60-62 (Antwerpen)
Handelsgebouw met privé-woning in ingehouden modernisme, gebouwd in opdracht van Jordaan Haentjens, naar een ontwerp van architect Jan Van Joenerboey uit 1948.


ID: 7459 | Bouwkundig element

Sigarettenfabriek Araks

Plantin en Moretuslei 67 (Antwerpen)
Sigarettenfabriek in oriëntaalse stijl opgetrokken door de maatschappij Tchamkerten & Co, producent van het merk van Araks. Het complex dat een ruim perceel beslaat tussen Plantin en Moretuslei en Wipstraat, werd in 1913 ontworpen door de ingenieur-architect Maksoud Mihrtadiantz. Aannemer was Theodoor Vermeulen uit Borgerhout.


ID: 7462 | Bouwkundig element

Ons Huis

Plantin en Moretuslei 68 (Antwerpen)
Bondsgebouw van de Antwerpse Diamantbewerkersbond. Complex in beaux-artsstijl met vleugels aan de Plantin en Moretuslei en de Baron Joostensstraat, gebouwd in opdracht van de Samenwerkende Maatschappij “Ons Huis”, naar een ontwerp door de architect Max Winders uit 1912, en in oktober van dat jaar ingehuldigd. Gesloopt in de jaren 1990.


ID: 300403 | Bouwkundig element

Burgerhuis met pakhuis

Plantin en Moretuslei 69, Wipstraat 35 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een burgerhuis in neorococostijl en een achterliggend pakhuis in art-nouveaustijl, naar een ontwerp door de architect Jacques De Weerdt uit 1912. Opdrachtgever was Emmanuel Elias Korpes, een vernis- en verffabrikant en -handelaar van vermoedelijk Nederlands-Joodse origine.


ID: 300405 | Bouwkundig element

Handels-, kantoor- en appartementsgebouw met werkplaats  in art-nouveaustijl

Plantin en Moretuslei 75, Wipstraat 25-27 (Antwerpen)
Complex van twee gebouwen in art-nouveaustijl tussen Plantin en Moretuslei en Wipstraat, opgetrokken in opdracht van de heer Van den Heuvel, naar een ontwerp door de architect Jacques De Weerdt uit 1913. Het oorspronkelijke programma omvatte een winkel met privéwoning en atelier, kantoren, appartementen en kwartieren voor verhuur.