Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2476 resultaten


ID: 87010 | Bouwkundig element

Kapel Pater Pio

Gavermeersstraat (Tielt)
Opgetrokken in 2006 door de eigenaars van Hogenhovestraat nummer 81/ Gavermeersstraat. Gelegen in een begraasde berm aan zuidzijde van de straat, toegankelijk via een baksteenpaadje. Bakstenen pijlerkapel onder zadeldakje in daktegels bekroond met een ijzeren kruis.


ID: 86641 | Bouwkundig element

Burgerhuis uit het interbellum

Gruuthusestraat 33 (Tielt)
Interbellumwoonhuis gebouwd volgens kadaster in 1932 na aanleg van de Korte Weg en verkaveling van de gronden ten noorden ervan in datzelfde jaar. Breedhuis van twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 87015 | Bouwkundig element

Kapel Heilige Mutien Marie

Haantjesstraat (Tielt)
Kapel Heilige Mutien Marie, opgericht in 1989 in opdracht van Renaat Derudder, eigenaar van de woning nummer 16, ter ere van de heiligverklaring van de Waalse broeder Mutien-Marie op 10/12/1989. Bakstenen pijlerkapel, als hoekpijler deel uitmakend van het tuinmuurtje.


ID: 87098 | Bouwkundig element

Goet te Olsene

Haantjesstraat 41 (Tielt)
Historische hoeve met boerenhuis en site opklimmend tot de 16de eeuw. Het Goet te Olsene was een leengoed van de baronie van Poeke. Losstaande hoevegebouwen in verankerde baksteenbouw onder zadeldaken, in U-vorm rondom een onverhard en met gras begroeid erf met restant van een walgracht ten zuiden. Hoofdtoegang langs noordoostelijke erfoprit in grind, erftoegang via ijzeren hek. Aan oostzijde van het erf, ten noordoosten van het boerenhuis, een kleine stal met rechthoekige deuropeningen en kleine stalvenstertjes. In het verlengde ten noorden een groter stal-schuurvolume met licht getoogde muuropeningen en rechthoekige poorten, met aangebouwde hangar ten noorden.


ID: 87020 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Hogenhovestraat (Tielt)
Opgericht door familie Vandenbulcke in 1955 uit dankbaarheid bij een gouden huwelijksjubileum. Pijlerkapel bestaande uit bakstenen sokkel met halfcirkelvormig bloemperkje aan de voet.


ID: 87017 | Bouwkundig element

Het Neerhof

Hogenhovestraat 4 (Tielt)
Kleine hoeve, bestaande uit een boerenhuis met bijgebouw. In 1835 bestaat het woonhuis uit twee woningen, in eigendom van de Tieltse dokter Isidoor Vander Espt. Circa 1856 wordt een klein bijgebouw opgericht.


ID: 87127 | Bouwkundig element

Melkerij

Kanegemstraat 191 (Tielt)
Vrijstaande melkerij, volgens het kadaster opgericht in 1906. Melkerijgebouw in donkerrode verankerde baksteenbouw onder zadeldak. Trapgevel met overhoekse toppilaster. Afwisselend gebruik van rode en gele baksteen.


ID: 87034 | Bouwkundig element

Heilige Jozefskapel

Karmstraat (Tielt)
Heilige Jozefskapel, gelegen aan de noordzijde van de straat ter hoogte van nummer 3, in uitsparing tussen buxushaagjes. Vermoedelijk als Mariakapel teruggaand tot het derde kwart van de 19de eeuw, zie voorkomend op de topografische kaart van het Dépôt de la Guerre (1875), gerestaureerd in 1985. Rode bakstenen pijlerkapel onder stomp zadeldakje in daktegels. Breder basement waarboven metselwerk in visgraatverband, vooruitspringende hoekpenantjes.


ID: 87037 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwkapel

Karmstraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, opgericht in 1977, gelegen aan de oprit van bungalow nummer 99. Veldkapel bestaande uit een mijtervormige nis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld, geïntegreerd in een stuk muur afgedekt door asymmetrisch zadeldak in daktegels, met ijzeren kruis aan rechterzijde.


ID: 87134 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Keizerstraat 29 (Tielt)
Hoeve met losse bestanddelen, waarvan de stal in kern opklimt tot de 18de eeuw. Erf in beton met centraal grasperkje, waarin een bakstenen pijlerkapelletje onder zadeldakje. Bakstenen boerenhuis van vijf traveeën onder mansardedak.