27 resultaten
ID: 13437 | Bouwkundig element
Edegemsesteenweg 74 (Kontich)
Bakstenen gebouw op arduinen plint, van twee bouwlagen onder zadeldak van 1910, in neotraditionele stijl.
ID: 24342 | Bouwkundig element
Plaats 32 (Ledegem)
Dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Links vrijstaand met gang.
ID: 51720 | Bouwkundig element
Astridlaan 2 (Lichtervelde)
Onderkelderd woon-winkelhuis van H. Debaillie uit het vierde kwart van de 19de eeuw, eertijds van koloniale waren, ten dele gelegen op vroegere Gildhofpleintje, zie achterin gelegen woning met afgesnuite hoektravee.
ID: 51696 | Bouwkundig element
Statiestraat 128 (Lichtervelde)
Hoekcomplex uit de tweede helft van de 19de eeuw van voormalige handel in steenkolen en bouwmaterialen Tanghe, later wegeniswerken Maes.
ID: 73364 | Bouwkundig element
Heppersteenweg 29, 33 (Maaseik)
Kolenhandel A. Tilmans. Nummer 29 is een woning van twee traveeën en twee bouwlagen met dezelfde afwerking als het voorheen links aanpalende, nu gesloopte, herenhuis. Rechts van nummer bevinden zich vier opslagplaatsen onder zadeldaken. Bakstenen gebouwen, voorzien van korfboogpoorten, één rondboogpoort met hardstenen afwerking, en getoogde vensters.
ID: 77586 | Bouwkundig element
Oude Haachtsesteenweg 89-91 (Machelen)
Voormalige exportmagazijnen, kantoren en garage van een groothandel in groenten, gekarakteriseerd door een kubistische vormgeving, aansluitend bij het modernisme, van 1926 naar ontwerp van Victor Servranckx.
ID: 52551 | Bouwkundig element
Goorstraat 11 (Meerhout)
Leegstaand complex met 18de-eeuwse kern en 19de- en 20ste-eeuwe aanpasssingen, naar verluidt voormalige kolenhandel.
ID: 90149 | Bouwkundig element
Oostrozebekestraat 59-61 (Meulebeke)
"N.V. Dubaere", in oorsprong als één pand in 1903 gebouwd voor de Brusselse hotelhouder Lodewijk Herregodts, die het in 1910 aan de Meulebeekse koopman Henri Dubaere verkoopt. Deze heeft circa 1890 een vellenhandel gestart die uitgroeit tot een haarsnijderij, groothandel in onder meer vellen, wol, lompen, textielafval en schroot. Half vrijstaand ensemble van twee woonhuizen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; zwartgeglazuurde mechanische pannen). Lijstgevel met parement in gele siersteen met gebruik van donkerbruine plaketten voor plint en vensterpenanten.
ID: 27793 | Bouwkundig element
Corpusstraat (Oudenaarde)
Gaaf bewaard boerenhuis, naar verluidt opgericht circa 1882 als woning van kolenhandelaar, schuilgaand achter oorspronkelijk kolenmagazijn, laatstgenoemde eind 19de eeuw aangepast tot tweede woning.
ID: 27262 | Bouwkundig element
Markt 57 (Oudenaarde)
Eigendom van de stad en tot de oprichting van het stadhuis vergaderzaal van de oppervoogden. Grotendeels afgebrand in 1803 en heropgebouwd in empirestijl met behoud van de oude overwelfde kelders. Heden breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met houten dakkapellen; voorheen met drie bouwlagen onder schilddak. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel op arduinen plint met keldergaten.