Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

397 resultaten


ID: 300035 | Landschappelijk element

Oude kaphaag met es, haagbeuk, eik en veldesdoorn

Varent (Oudenaarde)
Ten noorden van een laaggelegen terrein voorkomt men met een beplant talud de verdere erosie van de hoger gelegen gronden. De beplanting bestaat uit een oude gemengde kaphaag van es, haagbeuk, eik en veldesdoorn. In het talud wordt het kwelwater van een bron in een gracht opgevangen. De ingewerkte lange gracht verloopt verder in het talud en voorkomt hierdoor moerasvorming aan de basis.


ID: 131095 | Landschappelijk element

Kaphaag van haagbeuk in meidoornhaag

Aerebeekstraat (Pajottegem)
De kaphaag op de zuidwestelijke hoek een weiland dat noordelijk door de Arebeek wordt begrenst, bestaat uit enkele haagbeuken.


ID: 131236 | Landschappelijk element

Gemengde veekering bij jonge hoogstamboomgaard

Barakkendries (Pajottegem)
De geschoren gemengde veekeringshaag is aangeplant rond een weiland waarop zich op het westelijk deel een jonge hoogstamboomgaard bevind. De gemengde haag bestaat onder andere uit eenstijlige en tweestijlige meidoorn(Crataegus monogyna en laevigata), mispel (Mespilus germanica) en olm (Ulmus).


ID: 131114 | Landschappelijk element

Oude kaphaag van gewone haagbeuk

Beeldekensstraat (Pajottegem)
De kaphaag van gewone haagbeuk (Carpinus betulus) bevindt zich op de noordelijke en westelijke perceelsgrens van een bebost perceel in de vallei van de Scheibeek. De talud op de perceelsgrens wordt door de haag van haagbeuk vastgehouden.


ID: 131285 | Landschappelijk element

Gekandelaarde haagbeuk als hoekboom

Beverstraat (Pajottegem)
De gekandelaarde gewone haagbeuk is aangeplant bij een perceelsgrens bij een poel, horende bij hoeve Wilgendam, die reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris (1770-1778) ingetekend is. De boom is in een kadastrale hoek aangeplant en fungeerde als hoekboom.


ID: 131287 | Landschappelijk element

Gekandelaarde haagbeuk

Beverstraat (Pajottegem)
De gekandelaarde gewone haagbeuk (Carpinus betulus) is aangeplant bij een perceelsgrens bij een poel die reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris (1770-1778) ingetekend is. De knothoogte van de boom bedraagt 7,5 meter.


ID: 131227 | Landschappelijk element

Knothaagbeuk

Biezenstraat 9 (Pajottegem)
De geknotte gewone haagbeuk (Carpinus betulus) staat op de noordoostelijke hoek van een erf. De op 3,5 meter geknotte boom met omtrek 1,75 meter staat palend aan een gebouw en op de hoek van een weiland. Zowel de totale hoogte als de kruindoormeter bedragen vijftien meter.


ID: 131346 | Landschappelijk element

Kaphaag van haagbeuk

Geraardsbergsesteenweg (Pajottegem)
De kaphaag van haagbeuk (Carpinus betulus) bevindt zich op de perceelsgrens van twee weilanden in de vallei van de Mark. De bomenrij grenst aan in het noorden aan deze waterloop en in het zuiden aan een losweg, zijweg van de Geraardsbergsesteenweg. De bomen zijn op onregelmatige afstanden aangeplant. De gewezen kaphaag bevat elf stuks. De stamomtrek van de dikste knotboom bedraagt 202 centimeter en de knothoogte 200 centimeter.


ID: 131229 | Landschappelijk element

Kaphaag van haagbeuk

Grotestraat (Pajottegem)
De kaphaag van gewone haagbeuk (Carpinus betulus) ligt op de zuidoostelijke perceelsgrens van een hoogstamboomgaard horende bij de aanpalende hoeve. De bomenrij bestaat uit acht knotbomen met een knothoogte van 200 cm. Volgende stamomtrekken werden gemeten op een hoogte van 1,5 meter (van noord naar zuid): 202 cm, 164 cm, 201 cm, 159 cm, 167 cm, 176 cm, 116 cm en 190 cm.


ID: 130921 | Landschappelijk element

Geleide haagbeuk als welkomstboom

Haagstraat 14 (Pajottegem)
De alleenstaande geleide haagbeuk (Carpinus betulus)staat aan de rechterzijde van de toegangspoort van de hoeve. De gewone haagbeuk, waarvan er oorspronkelijk vermoedelijk twee stonden, aan beide zijden van de toegangspoort, vormt een historische eenheid met de hoevesite. De haagbeuk fungeert als welkomstboom.