15102 resultaten
ID: 34920 | Bouwkundig element
Kleitestraat 15 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen. Ten noorden, boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak; in linker zijgevel jaarankers 1729. Gewitte gevel op gepikte plint naar het zuiden gericht.
ID: 34921 | Bouwkundig element
Kleitestraat 18-19 (Aalter)
De heerlijkheid van Varezele of Varizele was afhankelijk van het leenhof van Nevele en wordt de eerste maal vermeld in 1460. Het betrof reeds in de 17de eeuw een dubbele hofstede met twee woningen, twee schuren en twee stallen. Nummer 18. Hoeve met losse bestanddelen gelegen achter nummer 19 en toegankelijk via ijzeren hek tussen gewitte bakstenen pijlers, met boerenwoning, dwarsschuur en stallen met niskapelletje met heiligenbeeld.
ID: 34886 | Bouwkundig element
Kleitestraat 20 (Aalter)
Ten westen, boerenhuis vermoedelijk uit de eerste helft van de 20ste eeuw op de plaats van een ouder boerenhuisje; zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Ten zuidoosten, tweedelig bakhuis. Ten noordoosten, dwarsschuur onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met klimmende dakkapellen met laadvensters.
ID: 34918 | Bouwkundig element
Kleitestraat 9 (Aalter)
Hoeve uit het vierde kwart van de 19de eeuw, op de plaats van een oudere hoeve. Boerenwoning van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, stallen en eenvoudige bakstenen dwarsschuur van zeven traveeën onder zadeldak en erachter voormalig bakhuis.
ID: 33363 | Bouwkundig element
Knesselaarsestraat 67 (Aalter)
Ver achterin gelegen hoeve ten zuiden van de Brugse Vaart op de grens met Sint-Maria-Aalter en oorspronkelijk rechthoekig omgracht. Heden toegankelijk via een lange notelarendreef en ijzeren hek tussen betonnen pijlertjes ten zuidoosten.
ID: 34551 | Bouwkundig element
Knokkebaan 12 (Aalter)
Hoeve met losstaande bestanddelen uit begin 19de eeuw (?).Ten noorden, witgekalkt boerenhuis op gepikte plint onder zadeldak (pannen, naar verluidt voorheen stro).
ID: 35007 | Bouwkundig element
Knokstraat 44 (Aalter)
Vermoedelijk daterend uit de 19de eeuw, doch reeds als hofstede met boomgaard opgetekend in het landboek van 1763-64. Woning van de laatste burgemeester van Poeke. Boerenwoning van zeven en twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Ten noorden, nog behouden eenvoudige 19de-eeuwse stallen en voormalig wagenhuis uit eind 19de eeuw.
ID: 33401 | Bouwkundig element
Konijntje 4 (Aalter)
Hoevetje met nieuw toegangshek. Woonhuis met oude kern, gewitte gevels en gepikte plint; vijf traveeën onder zadeldak met links aandak met vlechtingen, opklimmend tot de 18de eeuw.
ID: 33402 | Bouwkundig element
Konijntje 6 (Aalter)
Achterin gelegen laag hoevetje in omhaagde boomgaard. Langgestrekt gebouw van acht traveeën onder zadeldak, uit de 19de eeuw.
ID: 33404 | Bouwkundig element
Kruisstraat 9 (Aalter)
Hoeve met woonhuis, opklimmend tot eind 18de eeuw en grote schuur uit 1894 op ruim begraasd erf met dubbel rood-en witgeschilderd ijzeren hek aan gietijzeren zuilen met pijnappelbekroning.