Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

388 resultaten


ID: 20356 | Bouwkundig element

Architectenwoning Louis Minard

Grote Huidevettershoek 8 (Gent)
Voormalig Huis Minard, sinds 1902 Vrijmetselaarstempel. Herenhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen met zadeldak, gebouwd naar ontwerp van de bouwheer, architect Louis Minard, rond 1846. Voorgevel opgevat als een bepleisterde en beschilderde lijstgevel met enkelhuisopstand. Uitgewerkt interieur op de gelijkvloerse verdieping naar ontwerp van Minard in neogotische en neoromaanse stijl. Achterbouw uitziend op de Korianderstraat, gebouwd in opdracht van de "Société civile - La Liberté" als "temple maçonique", met een gesloten bakstenen gevel gebouwd in 1902 naar ontwerp van Ferdinand Dierkens.


ID: 306239 | Bouwkundig element

Architectenwoning van Ferdinand Schlich

Gérard Willemotlaan 85 (Gent)
De architectenwoning dateert uit 1986-1988 en wordt beschouwd als het meesterwerk van Ferdinand Schlich, die een kwalitatief maar klein, en dus zeldzaam, oeuvre realiseerde, voornamelijk in de regio van Gent. Aangezien de woning sinds de oplevering in 1988 amper enige wijzigingen onderging, vertoont het gebouw nog een hele hoge herkenbaarheid.


ID: 307362 | Bouwkundig element

Woning van bouwmeester Gustaaf Hebbe

Hofstraat 74 (Gent)
Dit burgerhuis met art-decogetinte kenmerken werd in 1930 gebouwd in opdracht van bouwmeester Gustaaf Jan Hebbe, die ook zelf instond voor het ontwerp van het pand. Hebbe woonde in zijn eigen ontwerp in de Hofstraat woonde tot aan zijn overlijden in 1940. De rijwoning met bakstenen lijstgevel telt drie bouwlagen onder een pannen zadeldak.


ID: 217105 | Bouwkundig element

Architectenwoning Eric Balliu

Isidoor De Vosstraat 98 (Gent)
Eigen woning met architectenbureau van architect Eric Balliu, gebouwd volgens de bouwaanvraag van 1964. De rijwoning van drie bouwlagen onder een plat dak heeft een eenvoudige voorgevel van donkerbruine baksteen in halfsteens verband. De lijstgevel wordt beëindigd met een brede en sterk uitkragende kroonlijst van glad beton.


ID: 300605 | Bouwkundig element

Architectenwoning Daemers

Kleine Gentstraat 44 (Gent)
De architectenwoning van Antoon Daemers is ontworpen in 1977 en is opgevat als een bakstenen villa van één bouwlaag, vormgegeven in een functioneel, modernistisch architectuuridioom, voorzien van een witte beschildering op een zwart geschilderde plint.


ID: 216384 | Bouwkundig element

Architectenwoning Jean Norbert Cloquet

Koning Albertlaan 25 (Gent)
Onderkelderd rijhuis, gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1914 als woning van ingenieur-architect Jean Norbert Cloquet, naar zijn eigen ontwerp. De gevelafwerking vertoont invloeden van de florale art nouveau. Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen boven een souterrain, onder een plat dak.


ID: 216385 | Bouwkundig element

Aannemerswoning Vereecke en Leten

Koning Albertlaan 29 (Gent)
Onderkelderd burgerhuis met neo-Lodewijk XVI-ornamentiek volgens een bouwaanvraag van 1916 uitgevoerd door de Gentse aannemers Vereecke & Leten in opdracht van de heer Leten-Dauwe. Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder een mansardedak met drie gebogen dakkapellen.


ID: 216397 | Bouwkundig element

Architectenwoning Paul De Taeye

Koning Albertlaan 81 (Gent)
Eigen woning van architect Paul De Taeye in decoratieve baksteenarchitectuur, volgens de bouwaanvraag ontworpen in 1923. Het enkelhuis telt twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak.


ID: 18377 | Bouwkundig element

Huis De Kat en de Hond

Koning Leopold II-laan 24 (Gent)
In het straatbeeld opvallend bakstenen rijhuis volgens bouwaanvraag van 1903 gebouwd als eigen woning door ingenieur architect Louis Cloquet. Asymmetrisch opgebouwd huis met links, op de rooilijn gelegen, vrij smalle, hoog oplopende neogotisch getinte bakstenen puntgevel.


ID: 300882 | Bouwkundig element

Architectenwoning Olivier Nowé

Korte Rijakkerstraat 9 (Gent)
Architectenwoning van Olivier Nowé, gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1958 voor de architect en zijn echtgenote Martine Varlez. Het ontwerp was in handen van de associatie van Nowé en René Heyvaert.