Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1187 resultaten


ID: 57847 | Bouwkundig element

Hoeve 't Land van Belofte

Oostendse Steenweg 229 (Brugge)
Het huidig uitzicht van het gebouwenbestand komt grosso modo overeen met het gebouwenbestand afgebeeld op de kopie van de vermoedelijk 18de-eeuwse kaart. Het boerenhuis met geïncorporeerde stal- en schuurvleugel is afgedekt met een ongelijkmatig zadeldak bedekt met Vlaamse pannen.


ID: 79795 | Bouwkundig element

Hoeve Lequit

Oude Pastoriestraat 1 (Brugge)
Hoeve van het langgeveltype. Boerenhuis met dubbelhuisopstand, gevel met laat-19de-eeuws uitzicht, eventueel oudere kern. Verankerde baksteenbouw met gecementeerde gevels.


ID: 77461 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Male

Pelderijnstraat 14 (Brugge)
Abdijcomplex teruggaand tot de 14de eeuw, bestaande uit vier vleugels gelegen rond een binnenkoer en met abdijkerk, klooster, pandgang, gastvertrekken, vergaderzalen, drukkerij en bibliotheek. Grotendeels gebouwd op de oude fundamenten van de vierzijdige middeleeuwse waterburcht. Poortgebouw en afzonderlijk bezoekerscentrum. Omliggend park met verschillende oude bomen. Baksteenbouw met gedeeltelijk witbeschilderde muren en onder pannen zadeldaken.


ID: 77467 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteel Les Fayards met park

Pelderijnstraat 54 (Brugge)
Kasteel en koetswoning in neoclassicistische stijl, vermoedelijk een ontwerp van architect Alphonse De Pauw gelegen in een park in landschappelijke stijl met vijver, parkbos en bomengroepen in kern daterend uit het midden van de 19de eeuw.


ID: 77826 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein De Rode Poort

Rijselstraat 231 (Brugge)
Heden een bepleisterde en beschilderd gebouw met villa-allures, ingericht als kantoren. Het 19de-eeuwse koetsgebouw eveneens zwaar gerestaureerd en met zelfde functie. Villa en koetsgebouw gelegen in een ruim park, deels aangelegd in landschappelijke stijl met vijver en deels geometrisch met drevenpatroon. Lange toegangsdreef.


ID: 77821 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteel Bloemenoord met park

Rijselstraat 98 (Brugge)
Het kasteel Bloemenoord dateert van het begin van de 20ste eeuw en was in oorsprong verfraaid met een lusttuin en een uitgestrekt kasteelpark, waarvan nog een deel is overgebleven. Eclectisch landhuis, waarvan het uitzicht bepaald wordt door werken omstreeks 1905-1908 naar ontwerp van de Gentse architect L. Morial. Park met centrale vijver, glooiende hellingen en gevarieerd bomenbestand.


ID: 77513 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Rooigem

Rooigem 1-3 (Brugge)
De kasteelsite Rooigem bestaat uit een landhuis, neerhof en park gelegen binnen een grote omwalling. Landhuis in een sobere classicistische stijl uit het derde kwart van de 18de eeuw, maar met oudere, wellicht 17de-eeuwse kern. Het neerhof ligt in een U-vorm ten oosten van het kasteel, en omvat een bakstenen duiventil, vermoedelijk 18de-19de-eeuws. De hoofdingang aan de Rooigemdreef is toegankelijk via een korfboogbrug, gedateerd 1774. Monumentaal poortgebouw en woonhuis uit de 17de-18de eeuw. 19de-eeuwse oranjerie ten zuiden van het neerhof. Tuin en park, aangelegd in de 18de eeuw en grondig gewijzigd in de 19de eeuw, omvatten onder andere dreven, een moestuin, spiegelvijver, tuinpaviljoen en tuinbeelden.


ID: 77522 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein De Spijker

Spijkersdreef, Spijkerswegel 11-17 (Brugge)
Kasteeldomein met kasteel zogenaamd "De Spijker" met monumentale toegangsdreef, park, oude omwallingen, kasteel, koetshuis, ijskelder met grot en boerderij.


ID: 77840 | Bouwkundig element

Kasteelsite Leyssele

Spoorwegstraat 250 (Brugge)
Voormalige locatie van kasteel Leyssele. Op het einde van de 19de eeuw verbouwd in neo-renaissancestijl. In 1939, opening van een kleuterklas in de oranjerie. In 1954-1955, bouw van een modern schoolgebouw los van het kasteel. In 1962-1963, start met lagere school. Eentonig bakstenen gebouw uit de jaren 1960 met aan het uiteinde een vrij origineel uitgewerkte kapel met betonnen skelet, deels met glas in lood. Aanpalend park is een restant van het voormalige kasteelbos met vijver.


ID: 77851 | Bouwkundig element

Groot Magdalenagoed

Stuivenbergstraat 1 (Brugge)
Omwalde, historische hoeve met bewaarde toegangsweg. Mogelijk al in de late middeleeuwen eigendom van de Brugse Magdalenaleprozerij. Na de Franse Revolutie kwam de hoeve in handen van het bestuur van de Burgerlijke Godshuizen.