1205 resultaten
ID: 77375 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Maalse Steenweg 488 (Brugge)
Deels verkavelde kasteelsite, met park en restant van de Malevijver. Heden in gebruik als hotel-restaurant "LODEWIJK VAN MALE".
ID: 77377 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Maalse Steenweg 526 (Brugge)
Voormalig koetsgebouw zogenaamd "Les petits Fayards", horend bij het kasteel "Les Fayards". Gebouwd in 1909 in opdracht van Julien Nyssens-Hart, hoofdingenieur met een belangrijke rol bij het tot stand komen van Brugge-Zeehaven. omringend park in landschappelijke stijl met vijver, parkbos, bomengroepen, gazons en paden.
ID: 82058 | Bouwkundig element
Nieuwe Gentweg 78 (Brugge)
"HIER WOONDE / FRANK VAN ACKER / MINISTER VAN STAAT / BURGEMEESTER VAN BRUGGE / °1929 † 1992 / VAN ACKERSTICHTING VZW", zie recente gedenkplaat. Monumentaal herenhuis van acht onregelmatige traveeën en drie bouwlagen onder twee schilddaken (nok parallel aan de straat) uit de tweede helft van de 18de eeuw. In 1849, bouwen van de classicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel met links eenvoudige koetspoort.
ID: 77447 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Nieuwenhove 1 (Brugge)
Het kasteel is grotendeels omgeven door een bos en bijna volledig omwald (niet in de zuidoosthoek). De oude dreef via de Aardenburgseweg bestaat niet meer. Het domein is heden aan de westkant bereikbaar via een beukendreef (Nieuwenhove). Een nu gesupprimeerde ingang ligt iets verder noordwaarts achter een oud smeedijzeren hek. De deels bewaarde walgracht werd ter hoogte van het kasteel tot vijver omgevormd.
ID: 75159 | Bouwkundig element
Oostendse Steenweg 124-126 (Brugge)
Site met voormalig buitenverblijf en neerhof respectievelijk zogenaamd "Papen Hoerecot" en "Papenheester" toegankelijk via een lange onverharde oprit. Het domein is heden in twee delen opgesplitst.
ID: 57847 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Oostendse Steenweg 229 (Brugge)
Het huidig uitzicht van het gebouwenbestand komt grosso modo overeen met het gebouwenbestand afgebeeld op de kopie van de vermoedelijk 18de-eeuwse kaart. Het boerenhuis met geïncorporeerde stal- en schuurvleugel is afgedekt met een ongelijkmatig zadeldak bedekt met Vlaamse pannen. Boomgaard langs de straatkant.
ID: 79795 | Bouwkundig element
Oude Pastoriestraat 1 (Brugge)
Hoeve van het langgeveltype. Boerenhuis met dubbelhuisopstand, gevel met laat-19de-eeuws uitzicht, eventueel oudere kern. Verankerde baksteenbouw met gecementeerde gevels.
ID: 77461 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Pelderijnstraat 14 (Brugge)
Abdijcomplex teruggaand tot de 14de eeuw, bestaande uit vier vleugels gelegen rond een binnenkoer en met abdijkerk, klooster, pandgang, gastvertrekken, vergaderzalen, drukkerij en bibliotheek. Grotendeels gebouwd op de oude fundamenten van de vierzijdige middeleeuwse waterburcht. Poortgebouw en afzonderlijk bezoekerscentrum. Omliggend park met verschillende oude bomen. Baksteenbouw met gedeeltelijk witbeschilderde muren en onder pannen zadeldaken.
ID: 77467 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Pelderijnstraat 54 (Brugge)
Kasteel en koetswoning in neoclassicistische stijl, vermoedelijk een ontwerp van architect Alphonse De Pauw gelegen in een park in landschappelijke stijl met vijver, parkbos en bomengroepen in kern daterend uit het midden van de 19de eeuw.
ID: 77826 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Rijselstraat 231 (Brugge)
Heden een bepleisterde en beschilderd gebouw met villa-allures, ingericht als kantoren. Het 19de-eeuwse koetsgebouw eveneens zwaar gerestaureerd en met zelfde functie. Villa en koetsgebouw gelegen in een ruim park, deels aangelegd in landschappelijke stijl met vijver en deels geometrisch met drevenpatroon. Lange toegangsdreef.