4632 resultaten
ID: 30753 | Bouwkundig element
Hogeziekenweg 4 (Ieper)
Wederopbouwhoeve grosso modo teruggaand op regionale hoevebouw, zie opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een geasfalteerd erf, ten zuidwesten toegankelijk via geasfalteerde erfoprit.
ID: 30754 | Bouwkundig element
Hogeziekenweg 7 (Ieper)
Hoeve, teruggaand op het voormalig tweemaal omwalde Langemarkkasteel, gelegen ten noorden ervan, zie aanduiding op Ferrariskaart en op Vandermaelenkaart. Volgens bewoners, tijdens de 19de eeuw in verval geraakt en vervangen door hoeve.
ID: 30799 | Bouwkundig element
Hospitaalstraat 23 (Ieper)
Hoeve, gelegen tegenover de oprit van het kasteel van Vlamertinge, aan de kruising Kasteelstraat; heropgebouwd naar plannen van de Belgische Boerenbond, zie gevelsteen "B.B. - 1920" rechts in schuurgevel; wederopbouw teruggaand op de regionale hoevebouw.
ID: 30698 | Bouwkundig element
Hospitaalstraat 33 (Ieper)
Historische, oorspronkelijk dubbel omwalde hoeve, aangeduid op Ferrariskaart en op Vandermaelenkaart. Reeds in de 12de eeuw gekend als melaatsentehuis; fungeerde tijdens de Eerste Wereldoorlog tijdelijk als veldhospitaal zie Brits Militair kerkhof Hospital Farm Cemetery, ten zuidwesten. Heropgebouwd met behoud van enkele oudere muurgedeelten, zie houten plankenbeschieting in de schuur, naar ontwerp van architect C. Schmidt.
ID: 30700 | Bouwkundig element
Hospitaalstraat 46, 46B (Ieper)
Hoeve met kern uit het eerste kwart van de 19de eeuw zie datering 1810 in rechter stalzijgevel. Losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken met overstekende dakranden op houten modillons.
ID: 30650 | Bouwkundig element
Kapellestraat 34 (Ieper)
Hoeve, mogelijk naar een (aangepast?) ontwerp van architect C. Schmidt (Poperinge) van 1920. Wederopbouw teruggaand op de regionale hoevebouw met U-vormige opstelling van losse bestanddelen.
ID: 307462 | Bouwkundig element
Kemmelseweg 4 (Ieper)
Gaaf bewaarde wederopbouwhoeve uit de jaren 1920, bestaande uit drie gebouwen in U-opstelling. Hoewel gelegen in de stadsrand van Ieper is de hoeve nog door weides omringd, waardoor de ensemblewaarde van de gebouwen in regionalistische baksteenarchitectuur is bewaard gebleven.
ID: 30849 | Bouwkundig element
Kemmelseweg 41 (Ieper)
Hoeve, volgens de bewoners niet op de vooroorlogse plaats heropgebouwd, naar ontwerp van architect L. Verstraete (Izegem), aanleunend bij de regionale hoevebouw
ID: 30853 | Bouwkundig element
Kemmelseweg 68 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, waarschijnlijk naar ontwerp van architect L. Verstraete, zie de analoge opstelling, materiaalgebruik, streekeigen bouwelementen, indeling als hoeven gelegen Kemmelseweg nummers 35, 41. Aan de toegang twee zuilen afkomstig van het tijdens de Eerste Wereldoorlog verdwenen omwalde 19de-eeuwse kasteel, te zien aan de bewaarde U-vormige omwalling.
ID: 30857 | Bouwkundig element
Kemmelseweg 76 (Ieper)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van C. Schmidt (Poperinge) van 1921; volgens de bewoners lag de vooroorlogse hoeve verder in.