Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4024 resultaten


ID: 13421 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteel Altena met kapel en park

Antwerpsesteenweg 73-77 (Kontich)
Vierkant landhuis uit derde kwart 19de eeuw, gelegen binnen brede omgrachting. Aan oostzijde uitgebreid met neogotische kapel uit eind 19de eeuw en aan noordzijde met recente klaslokalen. Rondom het kasteel ligt een beboomd park met nog enkele oude kastanjes en beuken.


ID: 13687 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Michiel met kerkhof

Ferdinand Maesstraat (Kontich)
Neogotische pseudo-kruisbasiliek gelegen op kleine verhevenheid met deels ommuurd en omhaagd kerkhof waarrond smalle paden.


ID: 13440 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

Gemeenteplein (Kontich)
Grotendeels neogotische kruiskerk met romaanse westtoren uit de 12de eeuw.


ID: 13456 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen

Holle Weg 2 (Kontich)
West-oost-gerichte eenvoudige hallenkerk, gelegen op licht hellend terrein en gebouwd naar ontwerp van Carlos Van der Voodt, in nieuwe zakelijkheid. Eerstesteenlegging in oktober 1931 en plechtige inwijding in 1933.


ID: 13688 | Bouwkundig element

Vrije basis- en kleuterschool met klooster

Oude Baan 1 (Kontich)
Complex van links naar rechts bestaande uit vleugel met klaslokalen uit de eerste helft van de 20ste eeuw, kloostergebouw van 1879-80 met neogotische achtergevel en klaslokaal van 1879-80.


ID: 13513 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Rita

Pierstraat 3 (Kontich)
Zuid-noord-gerichte hallenkerk van 1936-1937 naar ontwerp van Jos Willems in nieuwe zakelijkheid.


ID: 13514 | Bouwkundig element

Sint-Ritacollege en augustijnenklooster

Pierstraat 3 (Kontich)
Rechthoekig kloostergebouw aansluitend bij de kerk en opgetrokken in 1936-37 naar ontwerp van Jos Willems eveneens in nieuwe zakelijkheid.


ID: 308044 | Archeologisch / Landschappelijk element

Middeleeuwse dorpskern Werken

Werken (Kortemark)
De historische dorpskern van Werken is gelegen op de grens van het laat-Romeinse/vroegmiddeleeuwse schorrengebied of overstromingsvlakte. De dorpskern omvat het mottekasteel De Hogen Andjoen met aansluitend de Sint-Martinuskerk. Ten zuiden en ten westen liggen graslanden die zich uitstrekken tot aan de Kalvebeek en de Handzamenvaart. De typische dorpsstructuur uit de middeleeuwen is hier bewaard is gebleven. 


ID: 91153 | Bouwkundig element

Rustoord Sint-Jan De Deo

Edewallestraat 37 (Kortemark)
Voormalig "RUSTOORD SINT-JAN DE DEO" zie opschrift of Sint-Jansgesticht. Tevens bijhuis van het klooster van de Kortemarkse Zusters van Liefde.


ID: 91367 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Dionysius

Esenstraat (Kortemark)
Wederopbouwkerk van 1922-1924 naar ontwerp van architect Jerome Deboutte. Naar het westen georiënteerde vijfbeukige hallenkerk met transept, vijfzijdige apsis en rechte koorafsluitingen. Uiterste zijbeuken slechts drie traveeën breed. Ten zuidwesten, een sacristie op L-vormige plattegrond. Oosttoren op vierkante basis: met traptoren, portaal in de toren en aansluitende zijportalen. De omtrek van de kerk en de toegang zijn gemarkeerd door leilindes. Ten westen en ten noorden van de kerk zijn nog weilanden bewaard.