4632 resultaten
ID: 30701 | Bouwkundig element
Klapstraat 1-3 (Ieper)
Het Lindenhof en 't Klokhof; twee naast elkaar gelegen wederopbouwhoeves, volledig aansluitend bij de regionale hoevebouw, zie opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een erf.
ID: 30626 | Bouwkundig element
Kleine Poezelstraat 8 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw zie, opstelling: losse, lage bestanddelen, U-vormig gegroepeerd rondom een deels gekasseid erf, ten noordoosten toegankelijk via gietijzeren hek.
ID: 308127 | Bouwkundig element
Kleine Poezelstraat 9 (Ieper)
Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve. De vrijstaande boerenwoning, stallen en dwarsschuur met wagenhuis zijn in U-vorm opgesteld rondom het deels gekasseide erf. Kenmerkend voor de regionalistische baksteenarchitectuur zijn de puntgevels van zijgevels en dakvensters met aandaken, vlechtingen en uitkragende schouderstukken. Dit evenwel in combinatie met het gebruik van beton voor lateien en afzaten.
ID: 30734 | Bouwkundig element
Komenseweg 194 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw, gelegen aan het begin van de dorpskom, aan het kruispunt van de Komenseweg, Kortewildestraat en Hollebeke-Dorp.
ID: 30736 | Bouwkundig element
Komenseweg 202 (Ieper)
Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw: U-vormige opstelling van losse, lage bestanddelen.
ID: 30868 | Bouwkundig element
Komenseweg 78 (Ieper)
Wederopbouwhoevetje, gelegen op de hoek bij de Molenbosstraat, teruggaand op de regionale hoevebouw zie, opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een geasfalteerd erf.
ID: 308165 | Bouwkundig element
Kortewildestraat 32 (Ieper)
Deze aan de straat gelegen, kleine wederopbouwhoeve is één van de modelhoeves, gebouwd door de eigenaar van het verdwenen kasteel van Hollebeke. De hoeve werd na de oorlogsvernietiging ten zuiden van de vooroorlogse site heropgebouwd. De losse bestanddelen zijn in U-vorm rondom het kleine erf opgesteld. Kenmerkend voor de sobere regionalistische baksteenarchitectuur zijn de doorgetrokken strekse banden bij boerenwoning en stallen, en de lisenen bij de dwarsschuur. De hoeve met semigesloten volumewerking is beeldbepalend gelegen in een nog deels open landbouwgebied. Vanuit het oosten bepaalt het lange stalvolume met witgeschilderde strekken boven deuren en vensters het beeld van de hoeve.
ID: 30808 | Bouwkundig element
Krommenelststraat 34 (Ieper)
Aan de baan gelegen hoeve met losse bestanddelen van verankerde bakstenen onder pannen zadeldak, gegroepeerd rond een geasfalteerd erf; ten oosten erfoprit gemarkeerd door bakstenen hekpijlers onder witbeschilderde dekplaat; recente loods ten westen van het erf. Siertuin aan straatzijde. Ten noorden van het erf, boerenhuis van acht traveeën en één bouwlaag, gedateerd 1798.
ID: 30806 | Bouwkundig element
Krommenelststraat 5 (Ieper)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect L. Verstraete (Izegem) van 1920, teruggaand op de regionale hoevebouw.
ID: 30812 | Bouwkundig element
Marshofstraat 7 (Ieper)
Eertijds gelegen onder de heerlijkheid van Krommenelst. Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architecten Ernest Richir en Guillaume Veraart (Brussel) van 1921, grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw.