4632 resultaten
ID: 30652 | Bouwkundig element
Noordhofweg 3 (Ieper)
Wederopbouwhoevetje teruggaand op regionale hoevebouw, onder andere te zien aan de opstelling: L-vormige opstelling van losse bestanddelen te weten boerenhuis en dwarsschuur, zonder specifiek erf.
ID: 30817 | Bouwkundig element
Omloopstraat 10 (Ieper)
Modelhoeve naar ontwerp van architect C. Schmidt (Poperinge) van 1920, teruggaand op de regionale hoevebouw.
ID: 44051 | Bouwkundig element
Ooststraat 1 (Ieper)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect C. Evrard (Brussel) van 1921, enerzijds teruggaand op de regionale hoevebouw.
ID: 44052 | Bouwkundig element
Ooststraat 2 (Ieper)
Dieperin gelegen wederopbouwhoeve, volgens bewoner daterend van 1924, teruggaand op de regionale hoevebouw.
ID: 307726 | Bouwkundig element
Oude Bellewaardestraat 1 (Ieper)
De wederopbouwhoeve, bij de Dienst der Verwoeste Gewesten gekend als de pachthoeve Gheyssens van de familie Merghelynck, is gelegen aan de straat. De hoeve bestaat uit vier vrijstaande bakstenen volumes die omstreeks 1924 ten zuiden van het oorspronkelijke bouwperceel werden heropgebouwd en in 1927 kadastraal werden geregistreerd. De hoeve vertoont veel gelijkenissen met de pachthoeve van de familie Merghelynck in de Oude Bellewaardestraat nr. 2.
ID: 307727 | Bouwkundig element
Oude Bellewaardestraat 2 (Ieper)
De wederopbouwhoeve, bij de Dienst der Verwoeste Gewesten gekend als de pachthoeve Dierickx van de familie Merghelynck, is gelegen aan de straat. De hoeve bestaat uit drie vrijstaande bakstenen volumes die omstreeks 1924 in situ werden heropgebouwd en in 1927 kadastraal werden geregistreerd. De hoeve vertoont veel gelijkenissen met de pachthoeve van de familie Merghelynck in de Oude Bellewaardestraat nr. 1.
ID: 30703 | Bouwkundig element
Oude Boezingestraat 1, Steenstraat 2 (Ieper)
Wederopbouwhoeve enerzijds grosso modo aansluitend bij de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.
ID: 30705 | Bouwkundig element
Oude Boezingestraat 12 (Ieper)
Wederopbouwhoevetje naar ontwerp van architect A. Duvilers (Brussel) van 1920; aansluitend bij de traditionele regionale hoevebouw.
ID: 30407 | Bouwkundig element
Oude Kortrijkstraat 75 (Ieper)
De hoevesite gaat minstens terug tot de 18de eeuw. De hoeve werd na de Eerste Wereldoorlog door eigenaar Henri Brutsaert dichter bij de straat heropgebouwd. De kapel bij de erftoegang vervangt het vooroorlogse exemplaar. Bij deze middelgrote wederopbouwhoeve, naar ontwerp van de Mechelse architect Jean-Baptiste Lauwers, is een regionalistische baksteenarchitectuur (met onder meer muurvlechtingen, korfbogige muuropeningen en steunberen) gecombineerd met een landbouwkundig rationeel grondplan met een ruime stalvleugel met voederkeuken en een bij het huis aansluitende bakoven. De herdenkingssteen boven de huisdeur herinnert aan de Prijs des Konings voor hoevewederopbouw van 1922. De hoevenaam ‘t Klokhof uit de wederopbouwperiode verwijst naar het klokkentorentje onder leien spits op het huis, waarvan enkel het klokje bewaard is.
ID: 30679 | Bouwkundig element
Ouderdomseweg 15 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, dichter bij de straat heropgebouwd en teruggaand op regionale hoevebouw.