Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2454 resultaten


ID: 42831 | Bouwkundig element

Kapel Sint-Joris

Oude Aarschotsebaan (Tielt-Winge)
Volledig gecementeerd en witgekalkt polygonaal gebouwtje uit de 18de eeuw.


ID: 86973 | Bouwkundig element

Sint-Antoniuskapel

Aarselestraat (Tielt)
Sint-Antoniuskapel, gelegen aan de westzijde van de weg op de perceelssplitsing. Gebouwd in 1901 in opdracht van gemeenteontvanger Karel Houtekier (zie nummer 40). Gerestaureerd in 2004. Sobere neogotische dorpskapel in donkerrode baksteen onder zadeldak (nok haaks op straat, zwarte geglazuurde mechanische pannen).


ID: 86979 | Bouwkundig element

Kapel Heilige Familie

Appelstraat (Tielt)
Gelegen in de boomgaard ten westen van huis nummer 6. Geregistreerd bij kadaster in 1974, naar verluidt gebouwd door Esther en Joseph Vinckier (bewoners van nummer 6), in navolging van een gedane belofte. Sobere veldkapel in rode baksteen onder half schilddak in zwarte geglazuurde mechanische pannen (nok loodrecht op straat), bekroond met betonnen kruis. Segmentboogvormige toegangsdeur en zijvensters.


ID: 86980 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kruiskapel tussen linden

Appelstraat (Tielt)
Veldkapel, gelegen op noordwestelijke hoek van het kruispunt, tussen drie lindes.


ID: 87190 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Wereld met linde

B.A. Guilbertlaan (Tielt)
Kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Wereld, gelegen op de hoek van een weide, geflankeerd door Linde en Paplaurier. Gebouwd circa 1960 door G. D'Hont-Dewitte. Bakstenen veldkapel met witgeschilderde muren onder platte bedaking.


ID: 86988 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwkapel

Baudeloostraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, gelegen naast de oprit van woning nummer 62. Gebouwd circa 1843 langsheen de weg op een onbebouwd perceel als afwering tegen een kalverziekte. Pas geregistreerd bij kadaster in 1885 onder toenmalig eigenaar Eugeen Mulle de Terschueren, met vermelding dat de kapel meer dan 30 jaar geleden is opgetrokken. Herbouwd in 1954.


ID: 86989 | Bouwkundig element

Heilige Antoniuskapel

Baudeloostraat (Tielt)
Heilige Antoniuskapel uit tweede helft 19de eeuw. Veldkapel in donkerrode baksteen onder half schilddak (nok haaks op straat, zwarte Vlaamse pannen), waarboven een ijzeren kruis.


ID: 87188 | Bouwkundig element

Braekeveldskapelletje

Biermanstraat (Tielt)
"Braekeveldskapelletje", "Clerckskapel" of Onze-Lieve-Vrouw van Salettekapel. Gelegen op de grens met Ruiselede, nabij hoeve nummer 65, op de zuidoostelijke hoek van het kruispunt. Neoclassicistische veldkapel in donkerrode baksteenbouw onder licht geknikt zadeldak (nok haaks op straat, leien), bekroond met een smeedijzeren kruis.


ID: 87004 | Bouwkundig element

Kapel Heilig Hart

Deinsesteenweg (Tielt)
Gelegen bij het aangebouwde fabriekscomplex van de voormalige mouterij, later weverij. Volgens kadaster gebouwd in 1877 in opdracht van de familie Van de Walle, ter nagedachtenis aan overleden familieleden (zie marmeren gedenkplaat). Grote kapel in rode baksteen onder zadeldak in mechanische pannen waarboven een natuurstenen kruis.


ID: 86578 | Bouwkundig element

Sint-Apolloniakapel

Dentergemstraat 18 (Tielt)
Sint-Apolloniakapel, gelegen aan de straat op de noordelijke hoek van de lange erftoegang van het Goed te Karels. In oorsprong 18de-eeuws kapelletje, waarvan het volume reeds weergegeven is op de Ferrariskaart van 1770-1778. Heden volledig gecementeerd bakstenen kapelletje onder zadeldak. Bekronend natuurstenen topkruisje. Vooruitspringende inkompartij onder rechte natuurstenen dorpel.