Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4632 resultaten


ID: 30891 | Bouwkundig element

Hoeve Hof Platteelwalle

Schachteweidestraat 41 (Ieper)
Naar verluidt hoeve voor de Eerste Wereldoorlog omwald en grosso modo op de vooroorlogse plaats heropgebouwd. Heropbouw teruggaand op de regionale hoevebouw zie, opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een deels verhard erf, met bakstenen stoepen, beveiligd door middel van gietijzeren hek tussen bakstenen pijlers.


ID: 308166 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Steenakkerstraat 1 (Ieper)
19de-eeuwse hoeve met L-vormig opgestelde losse bestanddelen. Kenmerkend is de hoge leesbaarheid van de bouwgeschiedenis: het langgestrekte volume van boerenwoning met aansluitende stallen in witgeschilderde baksteen en de dwarsschuur met stallen en wagenhuis in donkerrode baksteen behoren duidelijk tot de 19de-eeuwse hoevearchitectuur. Bij de schuur kunnen echter ook de herstellingen in gele baksteen, doorgevoerd na de vernielingen van de Eerste Wereldoorlog, afgelezen worden. Bijkomend werd in 1927 een lage kippenstal op het erf gebouwd.


ID: 30683 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Steenakkerstraat 2 (Ieper)
Hoeve met losse, bakstenen bestanddelen van één bouwlaag onder pannen zadeldak, L-vormig opgesteld rondom een erf met bakhuis en verharde paden. Rest van wal, afgezet met knotwilgen en -populieren ten noorden en drenkplaats ten zuidwesten.


ID: 44053 | Bouwkundig element

Hoeve Meierstede

Steenstraat 43 (Ieper)
Hoeve, naar verluidt grotendeels verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog, op de linker zijgevel van het woonhuis en de westelijke stalvleugel na, waarna herbouwd in 1923. Heropbouw teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 44054 | Bouwkundig element

Hoeve 't Lantshof

Steenstraat 45 (Ieper)
Iets dichter aan de straat herbouwde hoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw. U-vormige groepering van losse, lage bestanddelen.


ID: 30714 | Bouwkundig element

Hoeve Wilgenhof

Steentjemolenstraat 19 (Ieper)
Tijdens de Eerste Wereldoorlog deels verwoeste hoeve, echter met behouden boerenwoning, gedateerd Anno 1821-1934 door middel van gevelsteen in linker zijgevel; fungeerde als veldhospitaal tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ID: 30715 | Bouwkundig element

Hoeve De Kleine Canada

Steentjemolenstraat 39 (Ieper)
Hoeve uit het derde kwart van de 18de eeuw, volgens datering 1770 in zijgevels van het boerenhuis. Losse, lage bakstenen bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een deels verhard erf met bakstenen stoepen; centrale putvaalt met deels behouden bakstenen wanden.


ID: 212751 | Bouwkundig element

Van Raemdonckhoeve

Van Raemdonckstraat 3 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, teruggaand op regionale hoevebouw, met U-vormige opstelling van losse bestanddelen: stal en schuur van één bouwlaag onder zadeldak met overstekende dakrand; zijgevels tuitgevels op schouderstukken en met vlechtingen.


ID: 30656 | Bouwkundig element

Hoeve Meiboomhof

Veurnseweg 59 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw, zie U-vormige opstelling van losse, lage bestanddelen: boerenhuis, stallen en schuurvleugel, respectievelijk ten noordwesten en ten oosten van deels verhard erf; ten noordwesten geasfalteerde erfoprit; recente loods ten zuiden; aanplanting: depressie van vroegere wal ten noorden; ten noordoosten drenkput; rest van boomgaard ten oosten


ID: 30841 | Bouwkundig element

Streuvelshoeve

Vlamertingestraat 14 (Ieper)
Hoeve met herenhuis op "nieuwe" plaats naar ontwerp van architect L. Verstraete (Izegem) van 1921, teruggaand op de regionale hoevebouw.