Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7112 resultaten


ID: 133078 | Landschappelijk element

Treurwilgen op begraafplaats Grimbergen

Veldkantstraat (Grimbergen)
De twee treurwilgen staan op de hoeken aan de straatzijde van het kerkhof. Het zijn twee kerkhofbomen op het in 1932 opgerichte kerkhof van Grimbergen.


ID: 133112 | Landschappelijk element

Knotwilg in weiland

Veldkantstraat (Grimbergen)
De knotwilg staat in een weiland aan de kant van de Veldkantstraat. De boom wordt nog traditioneel geknot in functie van de houtopbrengst.


ID: 133114 | Landschappelijk element

Gekandelaarde lindenrij

Veldkantstraat (Grimbergen)
De bomenrij bestaat uit 9 gekandelaarde linden, waarvan 4 zomerlinden en 5 Hollandse linden. De plantafstand bedraagt 3 meter, behalve voor de 2 meest oostelijke, die op een afstand van 4 m van elkaar zijn aangeplant.


ID: 133113 | Landschappelijk element

Treurwilg op begraafplaats

Verbrande Brugsesteenweg (Grimbergen)
De treurwilg staat op de hoek van de begraafplaats aan de straatzijde. Mogelijk was er op de andere hoek aan straat vroegere een gelijkaardige treurboom.


ID: 133226 | Landschappelijk element

Twee welkomstbomen

Verbrande Brugsesteenweg 145 (Grimbergen)
Aan beide zijde van de rechter houten toegangspoort bevinden zich twee gekandelaberde welkomstbomen van witte paardenkastanje.


ID: 134041 | Landschappelijk element

Park van het Sint-Servaashof

Vilvoordsesteenweg 34-36 (Grimbergen)
Neoclassicistisch landhuis gebouwd tussen 1800-1810, aanzienlijk verbouwd en uitgebreid in 1913 met aanpassing dienstgebouw, omgeven door park in landschappelijke stijl, oorspronkelijk 2 hectare 30 are, aangelegd aan het begin van de 19de eeuw, heraangelegd rond 1905; gedeeltelijk verkaveld en verminkt in 1955 en 2002.


ID: 134048 | Landschappelijk element

Park van het Kasteel de Eiken

Voordestraat 50-54 (Grimbergen)
Neoclassicistisch landhuis vermoedelijk gebouwd rond 1800, aangepast aan het begin van de 20ste eeuw met bouw nieuwe dienstvleugel en ontpleisterd in 1956; landhuis omgeven door park in landschappelijke stijl van 1 hectare 59 are.


ID: 133137 | Landschappelijk element

Paardenkastanjedreef

Vorststraat (Grimbergen)
De dreef van witte paardenkastanjes verbind het kasteel d'Overschie en de Liermolen. De onverharde dreef is de toegangsdreef naar het kasteeldomein.


ID: 133138 | Landschappelijk element

Schaduwhazelaar bij Liermolen

Vorststraat 8 (Grimbergen)
De hazelaarstoof is net ten zuiden van de Liermolen aangeplant op de oever van de Maalbeek. De schaduw van het hakhout werpt een schaduw over het rad. Een schaduwboom of hakhoutstoof bij een watermolenrad heeft als functie het rad te beschermen tegen uitdroging door de zon. De schaduw ervan zorgt voor een donkerder en vochtiger microklimaat waardoor het hout van het rad beter bewaard blijft.


ID: 131495 | Landschappelijk element

Libanonceder in het Domein van het Gravenkasteel

Warandestraat 100 (Grimbergen)
De libanonceder flankeert de toegangsweg naar het kasteel. De libanonceder en atlasceder bevinden zich in het bomenrijk park met oud drevenpatroon rond het Gravenkasteel in de Grimbergse deelgemeente Humbeek, ten zuiden van het Gravenbos, een typisch 18de-eeuws sterrenbos, waarvan het hoofdpatroon nagenoeg ongewijzigd bleef.