7153 resultaten
ID: 131495 | Landschappelijk element
Warandestraat 100 (Grimbergen)
De libanonceder flankeert de toegangsweg naar het kasteel. De libanonceder en atlasceder bevinden zich in het bomenrijk park met oud drevenpatroon rond het Gravenkasteel in de Grimbergse deelgemeente Humbeek, ten zuiden van het Gravenbos, een typisch 18de-eeuws sterrenbos, waarvan het hoofdpatroon nagenoeg ongewijzigd bleef.
ID: 131496 | Landschappelijk element
Warandestraat 100 (Grimbergen)
Beide bomen maken deel uit van het kasteelpark rond het Gravenkasteel. Volgens het gewestplan staat de Libanonceder in het parkgebied. De Atlasceder staat in het natuurgebied.
ID: 134047 | Landschappelijk element
Warandestraat 100-102, 138-140 (Grimbergen)
Het circa 100 hectare grote domein van het Gravenkasteel bestaat uit een 14de-eeuws omwald kasteel met bijgebouwen, een park aangelegd in laat 19de-eeuwse landschappelijke stijl met twee toegangsdreven, een deels ommuurde moestuin met muurserre en nutsgebouw en een uitgestrekt sterrenbos ten noorden, waarvan de aanleg minstens dateert uit het midden van de 18de eeuw.
ID: 133076 | Landschappelijk element
Wielewaallaan 7, 13 (Grimbergen)
De beeldbepalende boom staat op de hoek van twee percelen in een residentiële verkaveling. De mooie groeivorm is representatief omdat de grote boom vrij kon uitgroeien. De standplaats doet vermoeden dat de boom werd aangeplant als markering of vastlegging van de grens van kadastrale percelen. De conditie van de boom is goed. De holten zijn qua aantal en omvang weinig belangrijk. Er zijn geen verwondingen die qua aantal of omvang belangrijk zijn.
ID: 133152 | Landschappelijk element
Wolvertemsesteenweg 74 (Grimbergen)
De twee welkomstbomen zijn aangeplant net naast het ijzeren toegangshek van de villa Eikenblok. De veelhoekige bakstenen peilers op een natuurstenen sokkel zijn bekroond door betonnen siervazen met opschrift "EIKENBL??". De linkse boom heeft een omtrek van 213 centimeter, de rechtse boom heeft een omtrek van 193 centimeter.
ID: 135033 | Landschappelijk geheel
Grobbendonk (Grobbendonk), Oostmalle (Malle), Vorselaar (Vorselaar), Pulderbos, Pulle (Zandhoven)
Domein Krabbelshof, Lovenhoek en Krabbelsbroek is een valleigebied dat nog heel wat kenmerken van het ‘oude landschap’ vertoont: dreven, bomenrijen, kleine percelen en typische natte weilanden langsheen de Molenbeek en Pulse Beek. Het beekdal van de Molenbeek-Pulse beek heeft nog vrijwel intacte structuurkenmerken. De winterbedding kent een nog overwegend extensief bodemgebruik, waardoor de beekdal-beekrelatie nog steeds aanwezig is. Het landschap vertoont een mooie afwisseling van laaggelegen valleigebied over hoger gelegen bosgebied naar open cultuurland met kleine landschapselementen. Het Krabbelshof is een prachtig domein met bossen, weilanden en een mooie dubbele toegangsdreef. De uitgestrektheid, de relatieve ongeschondenheid en de variatie in opbouw en structuur dragen bij tot de esthetische waarde.
ID: 300179 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Berdenweg, Dorp, Rode Haagjes, Stationlei (Grobbendonk)
Het dorpscentrum van Bouwel wordt gekenmerkt door de Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen en de pastorie omgeven door een haag en rijen lindes.
ID: 306295 | Landschappelijk element
Bergen (Grobbendonk)
Aan één van de toegangen van het beschermde stuifduinencomplex ‘Ter Duinen’ in Bouwel staat een mooi opgaande zomereik (Quercus robur), geplant als kapelboom. Aan de stam werd een kapelletje aangebracht, ter verering van Maria.
ID: 46976 | Bouwkundig element
Binnenheide 24 (Grobbendonk)
Door haar karakteristieke typologie en prominente ligging aan de straat is de hoeve een blikvanger voor de ruime omgeving; woonstalhuis opklimmend tot de 17de eeuw en langsschuur tot de 18de eeuw.
ID: 46981 | Bouwkundig element
Dorp 60 (Grobbendonk)
Georiënteerde, longitudinale kruiskerk met omringend, eertijds omgracht kerkhof, omgeven door een beukenhaag en dubbele rij linden.