4632 resultaten
ID: 51776 | Bouwkundig element
Rhodesstraat 2 (Izegem)
Hoeve, heden met overwegend eind 19de-eeuws - begin 20ste-eeuws uitzicht. Losse, lage bestanddelen van verankerde baksteen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom een deels begrint en begraasd erf beschaduwd door twee notelaars, thans doorsneden door de Rhodesstraat; ijzeren hekken tussen bakstenen pijlers markeren de noordelijke en zuidelijke erftoegangen. Gekasseid toegangspad naar het hoger gelegen boerenhuis.
ID: 51656 | Bouwkundig element
Roeselaarsestraat 531/2 (Izegem)
Voorheen hoeve met losse bestanddelen, waarvan vandaag enkel het toegangshek, de boerenwoning en een achterliggend bakhuis zijn bewaard. Het huidig uitzicht klimt op tot het eerste kwart van de 20ste eeuw. Boerenwoning van zeven traveeën onder zadeldak.
ID: 51778 | Bouwkundig element
Vageweenstraat 10 (Izegem)
Losse 19de-eeuwse bestanddelen van verankerde rode baksteen onder pannen zadeldaken, U-vormig gegroepeerd rondom een deels verhard, begrint en begraasd erf; ten noordwesten gekasseide erfoprit met ijzeren hekken beschaduwd door kastanjelaar; gekasseide stoep voor de schuur.
ID: 51846 | Bouwkundig element
Woestijnstraat 1 (Izegem)
Hoeve met losse bestanddelen van verankerde baksteen, in oorsprong L-vormig gegroepeerd, thans met uitbreiding in het oosten; onverhard en begraasd erf.
ID: 51847 | Bouwkundig element
Wolvenhofstraat 8 (Izegem)
Lage, losse bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een bekiezeld erf, met oostelijke erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek. Verankerde baksteenbouw onder zadeldaken. Ten noorden, boerenhuis van zes traveeën, met geschilderd jaartal 1836 op de zijgevel. Stalvleugel ten westen van het erf. Ten zuidoosten, huisweide afgezet door meidoornhaag.
ID: 88720 | Bouwkundig element
Aartrijksesteenweg 72 (Jabbeke)
Hoeve met losse bestanddelen op een rechthoekig omwald, onverhard erf. De hoeve gaat vermoedelijk terug tot het opperhof van een 16de-eeuwse kasteelsite "Zuytveld", gedurende de 19de eeuw tot een landbouwbedrijf geëvolueerd.
ID: 88721 | Bouwkundig element
Aartrijksesteenweg 91 (Jabbeke)
Hoeve met losse bestanddelen op een onverhard erf, gelegen langs de "Waterstraat", een aarden wegel die vanaf de Aartrijksesteenweg naar de Eernegemweg leidt, op het Primitief kadasterplan (1830) "koeyweg" genoemd. Volgens Desmedt ook "Schepenwegelken" genoemd: ooit woonde de burgemeester in deze hoeve; de schepenen kwamen hier vergaderen.
ID: 88829 | Bouwkundig element
Bedevaartstraat 4 (Jabbeke)
Historische hoeve met losse bakstenen bestanddelen op een deels omgracht, onverhard erf met boomgaard ten noorden. De vele verschillende kleuren en formaten van de gebruikte baksteen wijzen op een ingewikkelde bouwgeschiedenis. Hoofdvolume haaks op de straat bestaande uit boerenhuis van twee traveeën + één opkamertravee in bruinrode baksteen, met links aansluitende stal met gele baksteenfragmenten.
ID: 88803 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Cathilleweg 6 (Jabbeke)
Grote historische hoeve met losse bakstenen bestanddelen waaronder een rosmolen, in U-vorm geplaatst op een groot, onverhard rechthoekig erf grenzend aan de Cathilleweg. De hoeve ligt nog steeds in een uitgesproken agrarisch landschap.
ID: 88735 | Bouwkundig element
Elfhoekstraat 1 (Jabbeke)
Hoeve met losse bestanddelen, te bereiken via een lange erfoprit. Twee oudere, bakstenen bestanddelen, witgekalkte met gepekte plint onder pannen zadeldaken, en een aantal nieuwe loodsen op een deels verhard erf. De hoeve, oorspronkelijk met drie U-vormig geplaatste losse bestanddelen, staat aangeduid op de kaart van Ferraris (1771-1778) en op het Primitief kadasterplan (1830).