Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2944 resultaten


ID: 27631 | Bouwkundig element

Kosterswoning

Karel Martelstraat 82 (Oudenaarde)
Kosterswoning, gelegen in beboomde tuin met afsluitingsmuur aan de straat met ijzeren hekwerk en axiaal ijzeren toegangshek tussen vierkante bakstenen hekpijlers. Landelijk dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 27635 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Herenhuis met tuin

Kerkgate 2 (Oudenaarde)
Herenhuis in beboomde tuin met lage bakstenen afsluitingsmuur aan de straat met decoratief ijzeren hekwerk en onderbroken voor twee ijzeren toegangshekken aan vierkante bakstenen hekpijlers. Rechthoekig streng symmetrisch dubbelhuis van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak, van circa 1870.


ID: 27376 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Koestraat 49 (Oudenaarde)
Achterin en schuin ingeplant boerenhuis van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (pannen), met oude kern, aangepast in de eerste helft van de 19de eeuw. Voortuintje afgesloten door ijzeren hek op bakstenen voet tussen vierkante pijlers.


ID: 27378 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kortrijkstraat 378 (Oudenaarde)
Hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rondom een gekasseid erf. IJzeren toegangshek tussen vierkante gewitte pijlers onder piramidevormige bekroning links van het woonhuis. Boerenwoning van vijf en vier traveeën, deels onder mank zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 27577 | Bouwkundig element

Herenhuis

Leupegemstraat 40 (Oudenaarde)
Herenhuis van de jaren 1870 van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met decoratieve vorstkam en gelegen achterin gekasseide oprit, toegankelijk via sierlijk gewit ijzeren toegangshek tussen twee geprofileerde rijkelijk uitgewerkte ijzeren hekpijlers.


ID: 27521 | Bouwkundig element

Brouwerswoning

Martijn van Torhoutstraat 140, 138A (Oudenaarde)
C. Bouckaert nam in de jaren 1880 een hier bestaande brouwerij over en verbouwde ze grotendeels in het vierde kwart van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw. Aan de straat richtte hij in 1892 een nieuwe brouwerswoning op. Imposant en breed dubbelhuis in eclectische stijl, van zes traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Breed ijzeren toegangshekken rechts tussen vierkante bakstenen hekpijlers. Aan weerszij van de achterliggende tuin overblijvende bijgebouwen van de begin jaren 1980 gesloopte brouwerij. Twee vleugels met stallen en koetshuizen uit begin 20ste eeuw.


ID: 27380 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Landhuis en blekerij met dienstgebouwen en park

Meerspoort 6-10 (Oudenaarde)
Nummer 6: verankerd, bakstenen dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, opgericht door de stad onder leiding van de bouwmeesters A. Van den Hende en Ph. Van der Meersch in 1778, binnen een vierkante omgrachting; herhaaldelijk aangepast in de 19de en begin 20ste eeuw. Ten oosten, in L-vorm aangebouwde dienstgebouwen en garage in regionalistische stijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Nummer 8-10. Voormalige linnenblekerij, later ook wasserij, opgericht in de jaren 1860 en uitgebreid circa 1900 zie opschrift in boogveld. Sinds het eerste kwart van de 20ste eeuw twee woningen met achteraan behouden zeer lang blekerijgebouw onder pannen zadeldak. Achterliggend park uit het interbellum.


ID: 27806 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Monseigneur Lambrechtstraat 12 (Oudenaarde)
Hoeve met losse bestanddelen, walgrachten merendeels gedempt. Opvallende erfbegrenzing aan de straat: haag met vijf hoge haagbeuken. IJzeren toegangshek aan twee overhoekse, vierkante bakstenen hekpijlers met piramidale top. L-vormige stalvleugel, deels herbouwd in 20ste eeuw. Gewit bakstenen bakhuis van het tweedelige type.


ID: 27654 | Bouwkundig element

Burgerhuis van H. C. Lambrecht en bijgebouwen

Monseigneur Lambrechtstraat 6 (Oudenaarde)
Woonplaats van de te Welden geboren H. C. Lambrecht, 23ste bisschop van Gent. Alleenstaand onderkelderd burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak, uit begin 20ste eeuw. Druivenserre uit het eerste kwart van de 20ste eeuw in de tuin achter het huis. Ten noorden, L-vormige landelijke bijgebouwen grotendeels uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 27726 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Mullemstraat 19 (Oudenaarde)
Achterin gelegen hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw met losse bestanddelen rond groot vierkant erf. Geheel staat op de plaats van het vroegere neerhof van het zogenaamd Klein Kasteelke en was de enige toegang tot het versterkte kasteel. Van de oorspronkelijke hoevegebouwen uit de eerste helft van de 17de eeuw is behalve de vierkante vorm niets overgebleven. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Deels ommuurd erf toegankelijk via gietijzeren hek tussen bakstenen pijlers.