Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

10625 resultaten


ID: 35603 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Meirstraat 18 (Deinze)
Hoeve met losse bestanddelen rondom boomgaard; daterend uit eind 18de eeuw en 19de eeuw. Linde aan het groengeschilderde ijzeren hek. Notelaar voor het huis. Ten noordwesten, boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen).


ID: 35597 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Meirstraat 3 (Deinze)
Hoeve in boomgaard. Aan straat afgesloten door meidoornhaag en eenvoudig ijzeren hek tussen bakstenen pijlers, links met houten kapelletje met Heilige Familie.


ID: 35605 | Bouwkundig element

Dwarsschuur

Meirstraat 36 (Deinze)
Aan de straat gelegen eenvoudige dwarsschuur van vier traveeën, naar verluidt gedateerd 1847.


ID: 35598 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Meirstraat 5 (Deinze)
Hoeve uit eind 18de eeuw op een met gras begroeid erf met hulsthaag aan straatkant. IJzeren hek tussen bakstenen pijlers. Boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, bakstenen schuur onder zadeldak met rechthoekige poorten en bakhuisje van het tweedelige type.


ID: 35599 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Vosselare en neerhof

Meirstraat 7, 13 (Deinze)
Kasteeldomein opklimmend tot midden 14de eeuw. Het landhuis werd verschillende malen heropgebouwd, door architect Louis Minard verbouwd in 1856 en 1873, maar in 1923-1924 volledig heropgebouwd onder Van Herrewege-De Wilde. Sober landhuis van drie bouwlagen onder mansardedak omgeven door . Op een eilandje in de vijver bevindt zich een bakstenen torengebouwtje in gotische stijl. Ten westen van het kasteeldomein neerhof met boerenwoning van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak, vermoedelijk naar ontwerp van Louis Minard.


ID: 35272 | Bouwkundig element

Hof ter Elst

Merendreestraat 16 (Deinze)
Hoeve met losse bestanddelen op een met gras begroeid erf met ijzeren hek, gelegen op het einde van een met populieren herbeplante oprit. Boerenwoning van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak; 1753 gedateerde moerbalk in de woonkamer. Grotendeels verbouwde dwarsschuur en latere stal onder pannendak. Bakhuis van het samengestelde type.


ID: 38167 | Bouwkundig element

Hof ter Kerse

Meulebroeckstraat 1 (Deinze)
Heden nog achterin gelegen hoeve met deels aangepast woonhuis ten oosten, stallen ten westen, schuur ten noorden en bakhuis ten noordoosten van het met gras begroeide erf, toegankelijk via een aardeweg en rood ijzeren hek. Woonhuis van heden zeven traveeën onder zadeldak in zijn huidige vorm opklimmend tot het vierde kwart van de 18de eeuw.


ID: 38262 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Moerstraat 24 (Deinze)
Hoeve met losse bestanddelen met woonhuis van acht traveeën onder steil en mank zadeldak, in kern vermoedelijk opklimmend tot de 17de eeuw, onder meer met sporen van versteende vakwerkbouw. Bakstenen schuur en stallen onder zadeldak met gedeeltelijk oude kern en centrale, in het dak verhoogde rechthoekige poort.


ID: 38263 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Moerstraat 26 (Deinze)
Hoeve met omhaagd erf en boomgaard, toegankelijk via een ijzeren hek aan rood- en witgeschilderde gemetste pijlers. Boerenwoning van acht traveeën onder vooraan geknikt zadeldak, uit de eerste helft van de 18de eeuw. Op verspringende gevellijn aangebouwde bakstenen schuur en stallen, verbouwd in 1926.


ID: 35608 | Bouwkundig element

Hoeve

Moerstraat 29 (Deinze)
Hoeve, vermoedelijk uit de 18de eeuw met boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak. Rechts aangebouwde bakstenen schuur onder doorlopend zadeldak en bakhuis van het samengestelde type. Op de hoek met de Gentstraat, kapelletje aan de Onze-Lieve-Vrouw-In-Nood, in 1986 vervangen door een nieuw kapelletje en omringd door drie nieuw aangeplante populieren.