Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

19048 resultaten


ID: 214322 | Bouwkundig element

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Markgravelei 75 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Jules Geeraerts, naar een ontwerp door de architecten Michel en Jan De Braey uit 1922. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, omvat een souterrain, twee bouwlagen en een mansardedak.


ID: 214324 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Markgravelei 79 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van G. Laroche, naar een ontwerp door de architecten Michel en Jan De Braey uit 1922. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, omvat drie bouwlagen en een mansardedak.


ID: 7271 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Markgravelei 83 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van C. Andersen, naar een ontwerp door de architect Frans Stuyck uit 1914. Het gebouw werd ongeveer gelijktijdig opgetrokken met een quasi identiek pand op het belendende perceel, dat Stuyck enkele maanden later voor de weduwe Fr. (A.) Grein tekende.


ID: 7273 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Markgravelei 87 (Antwerpen)
Burgerhuis in gematigde art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van J. Bergman, naar een ontwerp door de architect Gustave Fierens uit 1911. Met een gevelbreedte van drie traveeën, telt de rijwoning drie bouwlagen onder een mansardedak.


ID: 7274 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl

Markgravelei 89-91 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in gematigde art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van de aannemer Adriaan Brosens, naar een ontwerp door de architect Gustave Fierens uit 1908. Gelijktijdig ontwierp Fierens om de hoek in de Van Schoonbekestraat een gelijkaardig stel burgerhuizen.


ID: 214389 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Markgravelei 92 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, opklimmend tot de tweede helft van de 19de eeuw. De huidige toestand is het resultaat van een grondige verbouwing in opdracht van de weduwe Frans Ghijs, naar een ontwerp door de architect Louis De Vooght uit 1913.


ID: 7290 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Markgravelei 94 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van J. Van Roey, naar een ontwerp door de architect Arthur Vander Heyden uit 1910. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een zadeldak.


ID: 7291 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neorococostijl

Markgravelei 96 (Antwerpen)
Burgerhuis in neorococostijl gebouwd in opdracht van Ch. Mol, naar een ontwerp uit 1910 door Jan Frans Sel-Caluwaerts, de latere provinciaal architect voor het arrondissement Antwerpen. Met een gevelbreedte van drie traveeën, telt de rijwoning drie bouwlagen en een mezzanine onder een zadeldak.


ID: 7292 | Bouwkundig element

Gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl

Markgravelei 98-102 (Antwerpen)
Geheel van drie gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van mevrouw C. Verschueren, naar een ontwerp door de architect Gustave Fierens uit 1909. Geschakeld volgens repeterend en spiegelbeeldschema, vormden de rijwoningen een doorlopend gevelfront, met een hoger opgetrokken middenpand.


ID: 5490 | Bouwkundig element

Neoclassicistische burgerhuis

Markgravestraat 19-21 (Antwerpen)
Geheel van twee volgens repeterend schema gekoppelde, neoclassicistische burgerhuizen. De in kern traditionele panden, gaan in oorsprong terug op de bijgebouwen van het achterliggende, 15de-eeuwse hof van Immerseel, dat in de 16de eeuw werd verkaveld. De arts A.J.G. Baguet liet in 1841 de gevelordonnantie regulariseren; de derde bouwlaag werd in 1846 toegevoegd in opdracht van de heer J. Schoof van Straelen.