Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4679 resultaten


ID: 30644 | Bouwkundig element

Hoeve

Steenstraat 41 (Ieper)
Doorsnee-hoeve, gelegen in straatbocht en aan de Waenebeek, heropgebouwd in het begin van de jaren 1920, teruggaand op de traditionele, regionale hoevebouw.


ID: 201118 | Bouwkundig element

Ferme-Olivier Cemetery

Steentjemolenstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door R. Blomfield en N.A. Rew. De trapeziumvormige begraafplaats is deels omgeven door een natuurstenen muur en bevat een toegangsgebouw uit witte natuursteen met een smeedijzeren hekken, een 'Cross of Sacrifice', 'Stone of 'Remembrance' en drie eerder onregelmatig geschikte perken met witte grafstenen.


ID: 30712 | Bouwkundig element

Hoeve Warandehof

Steentjemolenstraat 13 (Ieper)
Neerhof van het nabijgelegen kasteel, gelegen ten westen ervan. Naar verluidt, niet op dezelfde plaats heropgebouwd.


ID: 30714 | Bouwkundig element

Hoeve Wilgenhof

Steentjemolenstraat 19 (Ieper)
Tijdens de Eerste Wereldoorlog deels verwoeste hoeve, echter met behouden boerenwoning, gedateerd Anno 1821-1934 door middel van gevelsteen in linker zijgevel; fungeerde als veldhospitaal tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ID: 30716 | Bouwkundig element

Herberg Steentjesmolenhof

Steentjemolenstraat 36, 43 (Ieper)
Voormalige 19de-eeuwse herberg van het type afspanning, heden enkel kleine hoeve-uitbating. Voorliggend deels begrind, deels gekasseid erf; achterliggend begrind erf, toegankelijk via gietijzeren hek. Boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type bestaande uit een woongedeelte van acht traveeën en een tot stal aangepaste schuur rechts onder onderbroken zadeldak, gedateerd 1831 of 1881. Aan straatoverzijde, voormalige smidse uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 201169 | Bouwkundig element

Chester Farm Cemetery

Vaartstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van E. Lutyens en W.H. Cowlishaw. Het betreft een nagenoeg rechthoekige, ommuurde begraafplaats afgesloten met een smeedijzeren hek, met centraal een 'Cross of Sacrifice' en een bakstenen schuilgebouw tegen de zuidwestelijke muur. De begraafplaats wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 201170 | Bouwkundig element

Spoilbank Cemetery

Vaartstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van E. Lutyens en W.H. Cowlishaw. De ommuurde begraafplaats wordt gekenmerkt door een smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice', gemarkeerd door opgaande bomen en onregelmatig geschikte witte grafstenen.


ID: 201171 | Bouwkundig element

Woods Cemetery

Verbrandemolenstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van E. Lutyens en W.H. Cowlishaw. De ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek heeft een onregelmatige vorm, met een 'Cross of Sacrifice', een schuilgebouw en witte grafzerken, dit alles getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 201172 | Bouwkundig element

1st D.C.L.I. Cemetery, The Bluff

Verbrandemolenstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van J.R. Truelove. Het betreft een kleine, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen. Opgaande bomen tooien het geheel.


ID: 201173 | Bouwkundig element

Hedge Row Trench Cemetery

Verbrandemolenstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats waar doden uit de Eerste Wereldoorlogmet 'special memorials' worden herdacht, naar ontwerp van J.R. Truelove. Op de kleine vierkante, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek staat een deel van de 'special memorials' in een cirkel opgesteld, rondom het 'Cross of Sacrifice'. Groepjes opgaande bomen op de vier hoeken van de begraafplaats, bloemperken en struiken tooien het geheel.