7153 resultaten
ID: 303191 | Landschappelijk element
Lobosstraat 1-2 (Halen)
Dendrologisch interessant parkje in landschappelijke stijl met pittoresk karakter, uit het einde van de 19de eeuw, nu bij een buitenhuis met uitzicht uit dezelfde periode, maar met oudere kern en ouder neerhof. De site is van feodale oorsprong en volgde de neerhof-opperhofstructuur. Inrijhek en boogbrug over de vijver.
ID: 303163 | Landschappelijk element
Loksbergenstraat 93 (Halen)
Kleine, traditionele moestuin en boomgaard uit de 19de-20ste eeuw.
ID: 303152 | Landschappelijk element
Raubrandplein (Halen)
Plantsoen ingericht de laatste jaren van de 20ste eeuw.
ID: 132461 | Landschappelijk element
Rotemstraat (Halen)
Een oude gekandelaarde winterlinde met boomkapel is aangeplant op een kruispunt van wegen. De beeldbepalende boom markeert de kruising van de Rotemstraat met de Struikstraat en vormt een herkenningspunt in het landschap. Op de Atlas der Buurtwegen van medio 19de eeuw is de boom ingetekend binnen de wegzate, hij staat bijgevolg op het openbare domein. De boom heeft een respectabele stamomtrek van 520 cm (meting uitgevoerd in 2011).
ID: 132463 | Landschappelijk element
Rotemstraat (Halen)
Bij het kruispunt van de Rotemstraat en de Gidsenstraat wordt in de hoek van een perceel de grens van het erf, Rotemstraat 12, gemarkeerd. In de hoog geknotte linde werd een boomkapel opgehangen.
ID: 303192 | Landschappelijk element
Sint-Jansbergstraat 7-8, 9 (Halen)
Dendrologisch interessant parkje in landschappelijke stijl met pittoresk karakter, uit het einde van de 19de eeuw, nu bij een buitenhuis met uitzicht uit dezelfde periode, maar met oudere kern en ouder neerhof. De site is van feodale oorsprong en vertoont sporen van een neerhofopperhofstructuur. Inrijhek en boogbrug over de vijver. Belangrijke aanwezigheid in het landschap.
ID: 303314 | Landschappelijk element
Zelemstraat 2-4 (Halen)
Parkje in landschappelijke stijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, aangelegd bij het nu in twee eigendommen verdeelde oudere Zavelhof.
ID: 308987 | Landschappelijk element
Beertsestraat, Pachtersweg (Halle)
Het Hof te Lorik met boomgaard ligt in een nog overwegend landelijke omgeving. De weilanden rondom zijn afgebakend met hagen en houtkanten en ten noordoosten loopt de Groebegracht. Vlakbij ligt de omhaagde Elbeekdries met de wegkapel met twee welkomstlindes.
ID: 133354 | Landschappelijk element
Blekerijstraat, Trompstraat (Halle)
Een laag gelegen perceel is er vrij nat door de aanwezigheid van de Mollebeek en heeft een perceelsrand begroeiing van knotwilgen (Salix alba en Salix x rubens), een knoteik (Quercus robur) en een houtkant op talud van hazelaar en meidoorn. Op het perceel zelf zijn nog hakhoutstoven van wilg en een hakhoutperceel van zwarte els aanwezig. De dikste knotwilg staat bij het kruispunt van de Blekerijstraat met de Trompstraat en heeft een stamomtrek van 460 cm. Bij het zelfde kruispunt staat er in de hoek van het perceel een knoteik met een stamomtrek van 224 cm.
ID: 39556 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Budingen 22 (Halle)
Het huidig gebouw in classicistische stijl dateert van 1743 doch werd in neoclassicistische getinte stijl aangepast in 1896. Staatsieplein, geflankeerd door wagenhuizen en toegankelijk via hekken tussen arduinen pijlers. Platanendreef in het westen en beukendreef in het oosten. Kasteelpark met vijvers, drevennetwerk en bos.