2943 resultaten
ID: 134760 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Molenhofstraat 38 (Pepingen)
In 1845 gebouwde pastorie met tuin van 22 are, momenteel braakliggend, met fruitmuur, druivenserre en sporen van landschappelijke beplanting uit de jaren 1920.
ID: 40358 | Bouwkundig element
Nederbeertstraat (Pepingen)
Homogeen classicistisch gebouw van baksteen en arduin, ingeplant op een opgehoogd en ommuurd kerkhof, en daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw
ID: 40367 | Bouwkundig element
Nederbeertstraat 14 (Pepingen)
Vierkantshoeve met boerenhuis gedateerd 1783 met achteraan ommuurde moestuin, varkensstal tussen beide inrijpoorten, 19de-eeuwse langsschuur en recentere koestal.
ID: 200028 | Bouwkundig element
Neerstraat 42 (Pepingen)
Vierkantshoeve met woonhuis, schuur en stallen, inrijpoort met bouwdatum 1789, uitbreidingen en aanpassingen uit de 19de eeuw, achter de hoeve ommuurde moestuin, complex toegankelijk via kasseiweg met op de hoek een kapel met linde.
ID: 40371 | Bouwkundig element
Ring (Pepingen)
Kerk met romaanse toren opklimmend tot de 11de eeuw maar verhoogd begin 19de eeuw, neoclassicistisch schip van 1838, koor en sacristieƫn uit 1927, ingeplant binnen het ommuurd voormalig kerkhof, in de kerk een orgel van 1841.
ID: 212288 | Bouwkundig element
Egemsdorpsplein (Pittem)
Gelegen aan zuidzijde van het Egemsdorpsplein. De begraafplaats is gegroeid uit het oude kerkhof dat zich rond de op deze plaats gelegen kerk bevond.
ID: 31303 | Bouwkundig element
Alexisplein 15 (Poperinge)
Ten noordoosten van de kerk gelegen klooster en schoolgebouw met een achterliggende moestuin en boomgaard. Klooster uit het eerste kwart van de 20ste eeuw en schoolgebouw met kapel uit het laatste kwart van de 19de eeuw.
ID: 200988 | Bouwkundig element
Baljuwstraat (Poperinge)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. De rechthoekige, ommuurde begraafplaats bevat een 'Cross of Sacrifice', 'Stone of Remembrance' op een geplaveid terras, een schuilgebouw en vijf perken met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.
ID: 31284 | Bouwkundig element
Blasiusstraat 17 (Poperinge)
Nabij de dorpskom gelegen hoevetje met losse, lage bestanddelen. Met gras begroeid erf, deels verhard door bakstenen stoepen en paden, aan straatzijde deels afgezet door middel van betonnen muur, deels door doornhaag. Moestuin voor het boerenhuis; boomgaard, ten oosten; vaalt met bakstenen wanden te midden van het erf.
ID: 200946 | Bouwkundig element
Boescheepseweg (Poperinge)
Grootste Britse militaire begraafplaats in Belgiƫ met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield. De begraafplaats wordt omheind door hagen, behalve aan straatzijde waar een monumentaal poortgebouw met een groot smeedijzeren hekken en een lage bakstenen muur de begraafplaats afbakenen. Er is een 'Stone of Remembrance', een 'Cross of Sacrifice' en een groot schuilgebouw. De begraafplaats wordt getooid met vele - opgaande, solitaire en markerende - bomen, bloemperken en struiken. Vele 'headstones' voor Britse doden zijn vervaardigd uit het grijzere hopton wood, terwijl de meer dan 650 Fransen onder een grafkruis liggen.