Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3059 resultaten


ID: 17042 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Veldkapel Onze-Lieve-Vrouw Troost in nood met knotlindes

Steengracht Oost (Veurne)
Veldkapel, beschaduwd door twee linden, aan oprit van (ontoegankelijke) hoeve met losse bestanddelen. Eenbeukig kapelletje van één travee onder zadeldak (Vlaamse pannen), van circa 1800 (?).


ID: 83689 | Bouwkundig element

Hoeve met rest van wal

Tarwestraat 1 (Veurne)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met rest van wal achter het woonhuis; boerenhuis voorafgegaan door een weide en bereikbaar via onverharde oprit, gemarkeerd door hek en linden; zuidoostkant omzoomd met wilgenrij; kleine boomgaard rechts van oprit.


ID: 83690 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Tarwestraat 2 (Veurne)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse opstelling van verankerde bakstenen gebouwen; geïsoleerde schuur ten zuidoosten; rest van nog deels met wilgen omzoomde wal ten zuidwesten van woning.


ID: 16897 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie 't Scheurvliet met tuin

Vinkemstraat 22 (Veurne)
Deels omwalde voormalige pastorie ten zuiden van de kerk en op hoek bij de Zomerweg, thans buitenverblijf. Bakstenen toegangsbruggetje met getoogd poortje waarboven kleine nis, gedateerd 1853 door middel van muurankers. Omhaagde tuin. Ten oosten, nieuw poortgebouwtje.


ID: 130983 | Landschappelijk element

Geschoren buxushaagjes kerkhof Wulveringem

Wulveringemstraat (Veurne)
Op sierlijke wijze zijn de paden op het kerkhof afgeboord met palm. Het is een zeer oud gebruik om paden in moestuinen en kerkhoven af te boorden met buxus. Het is om die reden dat buxus of palmboompje, ook dikwijls randpalm wordt genoemd.


ID: 70599 | Bouwkundig element

Kapel van Steenvoort

Leuvensesteenweg 200 (Vilvoorde)
Zandstenen kapel van 1633, rechthoekige plattegrond onder pannen zadeldak, gelegen op een deels ommuurd perceel met flankerende platanen, pui vóór de kapel aangebracht in 1853.


ID: 31539 | Bouwkundig element

Hoeve Zuidhuis

Burgweg 24 (Vleteren)
Hoeve met losse, lage bestanddelen opgesteld rond een geasfalteerd erf. Ten zuiden, drenkplaats. Ten oosten, geasfalteerde erfoprit met kapelletje aan straatzijde. Ten noorden van het erf, boerenhuis van vier traveeën en twee opkamertraveeën rechts onder overstekend zadeldak (Vlaamse pannen) op houten modillons; een dakvenster. Uitzicht uit de eerste helft van de 19de eeuw, echter teruggaand op een oudere kern.


ID: 132457 | Landschappelijk element

Haagbeukhaag kerkhof Oostvleteren

Kasteelstraat, Martin Vandewynckelstraat (Vleteren)
Een scheerhaag van haagbeuk sluit het kerkhof van de parochiekerk Sint-Amatus rondom af.


ID: 131521 | Landschappelijk element

Houtkantbegroeiing

Kasteelweg (Vleteren)
De houtkantbegroeiing, met meerdere onderbrekingen, strekt zich als buitenomtrek van een permanent graslandperceel en ook als oeverbegroeiing van een stelsel van grachten en waterlopen uit over een lengte van circa 1300 meter.


ID: 201065 | Bouwkundig element

Dozinghem Military Cemetery

Leeuwerikstraat (Vleteren)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. De begraafplaats is afgebakend met een haag en kan betreden worden via een smeedijzeren hekken. De begraafplaats bevat een 'Cross of Sacrifice', een 'Stone of Remembrance', een bakstenen schuilgebouw en 17 perken met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.