Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1057 resultaten


ID: 54609 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Blasiusparochie met tuin

Dorpsplaats 5 (De Haan)
Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat de site met kerk, pastorie en dorpsplaats afgebeeld binnen een rechthoekig, omhaagd perceel ten oosten afgebakend door het verloop van de Dorpzwin.


ID: 54622 | Bouwkundig element

Hoeve Kleine Schamele Weecke

Grotestraat 217 (De Haan)
Hoeve met losse bestanddelen "KLEINE SCHAMELE WEECKE", zie houten bord. Historische hoevesite teruggaand tot de 15de eeuw als afsplitsing van de "Grote Schamele Weecke" en eigendom van het Brugse Potteriehospitaal.


ID: 54629 | Bouwkundig element

Hoeve De Grote Schamele Weecke

Lepelemstraat 42-44 (De Haan)
Oorspronkelijk omwalde hoeve aan de zuidkant toegankelijk via een lange, bochtige, geasfalteerde oprit en een betonnen brug met bakstenen balustrades geflankeerd door twee vierkante, witbeschilderde bakstenen pijlers. De walgracht met wilgen is grotendeels bewaard, boomgaard ten westen van het boerenhuis. Bekiezeld, gekasseid en begraasd erf, deels tot siertuin omgevormd met er omheen de losse bestanddelen, fasegewijs tot stand gekomen. Centraal op het erf staat een conisch hondenhok in witbeschilderde baksteen.


ID: 54583 | Bouwkundig element

Omwalde hoeve 't Klokhof

Sluizestraat 8 (De Haan)
Achterin gelegen historische hoeve " 't Klokhof" toegankelijk via een lange, geasfalteerde oprit. Omwalde hoeve die al voorkomt op een figuratieve kaart van 1701. Naar verluidt zou de hoeve zijn ontstaan in de 11de-12de eeuw als abdijhoeve. Tegenwoordig in gebruik als restaurant en antiekzaak.


ID: 214305 | Bouwkundig element

Zwinnebeekhoeve

Ter Bieststraat 3 (De Haan)
Achterin gelegen hoeve, wordt samen met nummer 5 de Zwinnebeekhoeven genoemd wegens hun ligging nabij de Zwinbeek. Staat afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778) binnen een gedeeltelijk omwald, vierkant perceel aan de westkant afgebakend door de Zwinbeek.


ID: 54637 | Bouwkundig element

Historische hoevesite Ter Biest

Ter Bieststraat 8 (De Haan)
Zogenaamd "Ter Biest" (zie houten bord). Historische hoevesite; oudste vermelding als eigendom van de abdij van Oudenburg in 1364; sinds 1782 tot op heden eigendom van familie Vermeire.


ID: 54640 | Bouwkundig element

Hoeve De Vlakte

Vijfwegestraat 22 (De Haan)
Voormalige pachthoeve van de Infirmerie van De Wijngaerde (Brugge), eigenaar van enkele pachthoeven in Klemskerke en Vlissegem.


ID: 54602 | Bouwkundig element

Hoeve Spyckergoed

Zandstraat 2 (De Haan)
Semigesloten en omwalde hoeve op een opgehoogd, met gras begroeid erf toegankelijk via een oprit met kasseien en klinkers. Lage, verankerde bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen) met brede, omlopende stoep met klinkers.


ID: 16265 | Bouwkundig element

Hoeve Noordgasthuis

De Pannelaan 95 (De Panne)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse opstelling van de gebouwen rondom een verhard erf, gelegen achter de duinengordel, ten zuiden van het Langgeleed en bereikbaar via een verharde oprit.


ID: 16272 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kerkweg 6 (De Panne)
Oorspronkelijk omwalde (?) hoeve met losse opstelling van gebouwen rondom onverhard erf, bereikbaar ten zuiden via verharde oprit; vlak achter duinengordel gesitueerd, ten noordwesten van kerk, aan spoorweglijn Adinkerke-Duinkerke.