Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2577 resultaten


ID: 89304 | Bouwkundig element

Boerenwoningen horend bij kasteel De Wapenaer

Ruweschuurstraat 7-9 (Beernem)
Woningen horend bij kasteel De Wapenaer. Het huidige kasteel werd gebouwd ter vervanging van het oude buitengoed dat in nummer 9 was ondergebracht. Samenstel van twee lage woningen onder verspringend pannen zadeldak. Vermoedelijk met oude kern teruggaand tot de 18de eeuw. Verankerde bakstenen lijstgevels met witbeschilderde voorgevels boven een gepekte plint. In de voortuin van nummer 9 bevindt zich een aardappelkelder.


ID: 89311 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Schaerestraat 4 (Beernem)
Breedhuis met dubbelhuisopstand van zes traveeën + twee opkamertraveeën onder verspringend pannen zadeldak. Zes lagere traveeën staan reeds weergegeven op een pre-kadastraal plan van 1809. Het hooghuis werd volgens kadastergegevens bijgebouwd in 1878. Bijhorend nutsgebouw niet beschilderd en parallel met de straat gebouwd. Achterliggende poel. Tweeledig bakstenen bakhuisje.


ID: 89312 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Schipperstraat 8 (Beernem)
Achterin gelegen hoeve bestaande uit losse bestanddelen toegankelijk via een lange oprijlaan. Weergave op het primitief kadasterplan van 1830 als vrijstaand woonhuis. Boerenhuis van drie traveeën en één bouwlaag met geïntegreerde stalling onder doorgetrokken pannen zadeldak. Verankerde baksteenbouw, witgeschilderd boven een gepekte plint. Achterliggende bedrijfsgebouwen.


ID: 89092 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Stationsstraat 67 (Beernem)
Vrijstaande arbeiderswoning van drie traveeën en één en een halve bouwlaag onder pannen zadeldak. Gebouwd circa 1900. Verankerde rode baksteenbouw met geïntegreerde beeldnis.


ID: 89323 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Ten Torre 6 (Beernem)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen met name een boerenhuis, een stal, een schuur en een bakhuisje. Ingeplant op een omhaagd perceel met meidoornhaag en beuk. Bijhorende omhaagde boomgaard.


ID: 89324 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoevesite Ter Leyden

Ten Torre 7 (Beernem)
Historische hoeve, waarvan de oudste gebouwen, het boerenhuis en de schuur, een 17de-eeuwse kern vertonen. Heden, hoeve met losse bestanddelen ten zuiden toegankelijk via gekasseide dreef. Gelegen midden een rechthoekige omwalling, - deels gedicht ten oosten en ten zuidoosten - afgezet met knotelzen, -wilgen en -essen. Deels met gras begroeid, deels verhard erf. Knotmeidoorn als kapelboom bij de inkom van de boerenwoning.


ID: 89121 | Bouwkundig element

Hoeve

Wellingstraat 123 (Beernem)
Woonhuis met achterliggende parallelle nutsgebouwen, schuur en bakhuis, heden in gebruik als woning. Volgens het kadaster gebouwd in 1910 als pachtwoning van de Gentse familie Lippens - 't Serstevens.


ID: 89165 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Zwarte Paard 23 (Beernem)
Woonhuis en schuur reeds opgetekend op een pre-kadastraal plan van 1809. Woonhuis van vier traveeën en een geïntegreerde lagere schuur/stal van drie traveeën onder een asymmetrisch pannen zadeldak. Vrijstaand bakhuis/zomerkeuken van gecementeerde verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak met lagere aanbouw onder lessenaarsdak. Dwarsschuur van rode verankerde baksteen onder pannen zadeldak met centrale doorrit ingevuld door poort met winket.


ID: 11783 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Bremstraat 2 (Beerse)
Boerenarbeidershuis van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Parallel ingeplant bakhuis met aanleunend stalletje onder lessenaarsdak.


ID: 12365 | Bouwkundig element

Hoeve met losstaande bestanddelen

Hoogstraat 16 (Beerse)
Hoeve met losstaande bestanddelen. Woonstalhuis van zeven traveeën met lager aanbouwsel aan erfzijde, volgens eigenares opklimmend tot 1870.