Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2944 resultaten


ID: 31377 | Bouwkundig element

Brouwerswoning met brouwerij

Heuvellandseweg 1, Reningelstplein 6 (Poperinge)
Schuin tegenover de kerk gelegen herenhuis met achterliggend voormalig brouwerij- en mouterijcomplex. Familiebedrijf gesticht in de 18de eeuw en in werking tot april 1963, dat heden gedeeltelijk gebruikt wordt als drankopslagplaats. Links van de toegang: kapelletje voor O.-L.-Vrouw van Vrede.


ID: 31406 | Bouwkundig element

Brouwerij

Heybrugstraat (Poperinge)
Voormalige brouwerij, thans hoeve met losse bestanddelen rondom deels gekasseid erf, toegankelijk ten noordwesten via gietijzeren hek tussen dito pijlers met vaasbekroning.


ID: 31097 | Bouwkundig element

Koetshuis van villa Fioretti

Ieperstraat 134 (Poperinge)
Eind 19de-eeuws koetshuis en stalgebouw van de "Villa Fioretti". Afsluiting aan de straatzijde met een gietijzeren hek en een versierd toegangshek tussen bakstenen pijlers.


ID: 31474 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kapellestraat 54 (Poperinge)
Hoeve met losse, lage bakstenen bestanddelen opgesteld rondom een met gras begroeid erf, met een boerenhuis uit het laatste kwart van de 18de eeuw-eerste kwart van de 19de eeuw. Dwarsschuur met een 18de-eeuwse kern.


ID: 31476 | Bouwkundig element

Herenhuis

Kasteelstraat 1 (Poperinge)
Neoclassicistisch herenhuis gebouwd circa 1810 op de plaats van het in 1793 vernield kasteel. Het kasteel werd gebouwd in 1620 en is zichtbaar op een 17de-eeuwse afbeelding van Sanderus.


ID: 31131 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Korte Lenestraat 5 (Poperinge)
Hoeve uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, met losse, lage bestanddelen die U-vormig zijn opgesteld rondom een gekasseid erf, ten zuiden toegankelijk via een ijzeren hek tussen bakstenen pijlers.


ID: 31312 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein De Lovie

Krombeekseweg 82-84 (Poperinge)
Het kasteel De Lovie werd in 1856 opgetrokken naar ontwerp van de West-Vlaamse architect Pierre Nicolas Croquison met koetsgebouw en conciërgewoning. Het park, aangelegd in landschappelijke stijl, met vijvers en gazon omgeven door een parkbos en bomengroepen. In het park een toegangspoort, 19de-eeuwse kapel, tuinpaviljoen, vijvers, jagersgrot, ijskelder en schuilgebouwtje. Deels bewaarde rabattenstructuur en moestuinmuur, motteheuvel en stuwen. Bewaard klooster, kloosterkapel en Mariagrot uit de eerste helft van de 20ste eeuw.


ID: 31299 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Molenstraat 1 (Poperinge)
Hoeve met losse bestanddelen uit het laatste kwart van de 19de eeuw-eerste kwart van de 20ste eeuw, opgesteld rondom een deels met gras begroeid erf. Het boerenhuis gaat terug op een 18de-eeuwse kern.


ID: 31422 | Bouwkundig element

Hoeve met kapelletje

Nachtegaalstraat 6 (Poperinge)
Hoeve met losse, lage, bakstenen bestanddelen rondom een verhard erf met siertuin, en wegkapel aan de straatkant. Aangeduid op de Ferrariskaart (1771-1778). Boerenhuis teruggaand op een oudere 18de-eeuwse kern.


ID: 31167 | Bouwkundig element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouweparochie

Onze-Lieve-Vrouwekruisstraat 18 (Poperinge)
De pastorie van de Onze-Lieve-Vrouwekerk was vermoedelijk een oorspronkelijk naar het zuiden georiënteerde pastorie van één bouwlaag onder geknikt zadeldak, uit het derde kwart van de 18de eeuw. In 1880 werd deze verhoogd met één bouwlaag, en volgde mogelijk ook een verbreding van de westelijke zijgevel met twee traveeën rechts in een aansluitende bouwtrant.