Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

10238 resultaten


ID: 35707 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Molenstraat 62 (Destelbergen)
Achterin gelegen voormalig boerenarbeidershuisje, tegenover een in de tweede helft van de 20ste eeuw gebouwd boerenhuis. Laag, gewit bakstenen huis van één bouwlaag en drie traveeën, onder zadeldak (pannen), uit de 19de eeuw.


ID: 35708 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Molenstraat 91 (Destelbergen)
Boerenarbeidershuisje deels verscholen achter de voortuinhaag en een bakstenen schuurtje. Tweekamershuis van één bouwlaag en drie traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok evenwijdig aan de straat), uit de 19de eeuw.


ID: 35917 | Bouwkundig element

Hoeve in regionalistische stijl

Molenweidestraat 20 (Destelbergen)
Hoeve in regionalistische stijl daterend van circa 1940. Bakstenen boerenwoning met pannen zadeldak, en aansluitende lagere stalvleugel.


ID: 35918 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Bosseveerhoeve met omgeving

Molenweidestraat 24-32 (Destelbergen)
Voormalige pachthoeve van het cisterciënzerinnenklooster Nieuwenbosch te Gent. Hoevegebouwen uit de 17de tot 19de eeuw, met overblijfselen van de middeleeuwse schuur van de abdijhoeve van Nieuwenbosch. Grote hoeve met losse bestanddelen op een min of meer rechthoekig erf met oude linde, boomgaard en weiden, omringd door een brede walgracht. Ten noorden en ten oosten begrensd door een populierendreef.


ID: 35921 | Bouwkundig element

Hoeve

Mussenstraat 37 (Destelbergen)
Hoeve met zijdelings aan de straat palend naar het zuiden georiënteerd boerenhuis; één bouwlaag en zeven traveeën, onder zadeldak (Vlaamse pannen) met links aandak, in kern waarschijnlijk opklimmend tot de 18de eeuw maar met latere aanpassingen.


ID: 35923 | Bouwkundig element

Drie boerenarbeiderswoningen en hoeve

Mussenstraat 62-68 (Destelbergen)
In zijn geheel gepland landelijk ensemble gevormd door een rij van drie boerenarbeiderswoningen met voortuin en links daarvan een afzonderlijke kleine hoeve, gebouwd circa 1935 naar ontwerp van architect Jean Hebbelynck in regionalistische stijl.


ID: 35925 | Bouwkundig element

Hoeve

Nederbroekstraat 9 (Destelbergen)
Hoeve bestaand uit een achterin gelegen boerenwoning met bijgebouwen waaronder een haaks aanpalende, op het voorerf ingeplante bedrijfsvleugel. In oorsprong waarschijnlijk daterend uit begin 19de eeuw, met latere aanpassingen van voornamelijk de boerenwoning.


ID: 35713 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Palingstraat 31 (Destelbergen)
IJzeren toegangshek los naast de zijdelings aan de straat palende bedrijfsvleugel. Achterin gelegen boerenwoning, nu met 19de-eeuws voorkomen maar met oudere kern minstens opklimmend tot de 18de eeuw. Bakstenen dwarsschuur met stallen en wagenhuis onder pannen zadeldak uit de 19de eeuw.


ID: 35716 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Panhuisstraat 15 (Destelbergen)
Grote hoeve gelegen ten oosten van de Panhuisstraat en van een reeds in de tweede helft van de 18de eeuw verlaten rechthoekige omgrachte site waarvan de zuidelijke walgracht naast de toegangsdreef deels bewaard bleef.


ID: 35719 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw ter Sneeuwparochie met tuin

Pastorijstraat 17 (Destelbergen)
De pastorie van Destelbergen, omgeven door een deels omgrachte pastorietuin, dateert van 1744. Zij werd onder abt Filips III Standaert gebouwd op kosten de Gentse Sint-Pietersabdij. Kenmerkend is de aanleg van de gebouwen, namelijk in een U-vorm met twee gelijkaardige voormalige koetshuizen die het naar de straat gerichte woonhuis aan weerszij flankeren. De pastoriewoning telt slechts één bouwlaag en vijf traveeën onder een geknikt zadeldak of mansardedak.