Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

19048 resultaten


ID: 5554 | Bouwkundig element

Burgerhuis in Louis-Philippestijl

Minderbroedersrui 29 (Antwerpen)
Burgerhuis met vermoedelijk oude kern, dat volgens de bouwaanvraag uit 1857 in opdracht van de makelaar Jean-Baptiste Stappaerts-Ceulemans in Louis-Philippestijl werd aangepast. De werken, waarvan ontwerper noch aannemer uit het bouwdossier vallen af te leiden, betroffen het toevoegen van het poortrisaliet en de mezzanine.


ID: 5555 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis met renaissancepoort

Minderbroedersrui 31 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis, in zijn huidige vorm te dateren in de eerste helft van de 19de eeuw. De bewaarde rondboogpoort in renaissancestijl wijst op een traditionele kern die minstens opklimt tot de tweede helft van de 16de eeuw.


ID: 5560 | Bouwkundig element

Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Minderbroedersrui 51 (Antwerpen)
In oorsprong laatclassicistisch burgerhuis te dateren in de late 18de of de vroege 19de eeuw, mogelijk met oudere kern. Gevelaanpassing in 1859 door Heliodore Leclef; verbouwing tot de huidige vorm door Théophile De Grooff in 1874.


ID: 4382 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Minderbroedersrui 62 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis dat uit de eerste helft van de 19de eeuw dateert, wellicht met oudere kern. J.Fr. Philippart liet in 1873 de begane grond verbouwen tot winkelpui. Het mansardedak werd in 1876 in opdracht van de hoedenmaker Corneille Leemans toegevoegd door de timmerman Joseph L. Van den Elsacker.


ID: 4385 | Bouwkundig element

Burgerhuis in Louis-Philippestijl

Minderbroedersrui 72 (Antwerpen)
Burgerhuis in Louis-Philippestijl te dateren omstreeks 1855. Het bouwdossier werd niet teruggevonden, bouwheer, ontwerper noch aannemer zijn gekend. Het pand is opgetrokken op de kelder van het pand “de Cleyn Clocke”, dat minstens opklimt tot de 16de eeuw.


ID: 5562 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Minderbroedersstraat 17 (Antwerpen)
Burgerhuis van zeven traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, uit het tweede kwart van de 19de eeuw.


ID: 5564 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Minderbroedersstraat 18-20 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak uit het tweede kwart van de 19de eeuw.


ID: 304921 | Bouwkundig element

Burgerhuis in cottagestijl

Minister Delbekelaan 20 (Antwerpen)
Burgerhuis in cottagestijl met neogotische inslag, in 1929 als eigen woning opgetrokken voor de in Merksem gevestigde bediende Pauli Marie Jozef Frans Adolf Lambotte. Het oorspronkelijke oprichtingsplan is niet bewaard, waardoor de ontwerper onbekend is.


ID: 7347 | Bouwkundig element

Geheel van gekoppelde burgerhuizen

Miraeusstraat 14-24 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk zeven gekoppelde burgerhuizen en een pakhuis in eclectische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1903 opgetrokken in opdracht van Henri De Bonte-De Mayer. De handtekeningen van de ontwerpers, twee architecten uit Borgerhout, zijn onleesbaar. De Bonte-De Mayer baatte omstreeks 1900 het café-logement “In ’t Zicht der Telegraafboeien” uit, gelegen aan de Sint-Michielskaai.


ID: 304257 | Bouwkundig element

Burgerhuizen in neoclassicistische en eclectische stijl

Miraeusstraat 25-27 (Antwerpen)
Twee burgerhuizen respectievelijk in neoclassicistische en eclectische stijl, opgetrokken in opdracht van de houthandelaar Jozef Kennis. Als eerste kwam in 1882 het linker pand (nummer 25) tot stand, samen met een aanpalend kantoortje en een houten loods voor de opslag van hout. Deze laatste twee constructies maakten in 1909 plaats voor het rechter pand (nummer 27), dat een doorrij incorporeerde naar het achterliggende bedrijfsterrein, vermoedelijk ingenomen door houtloodsen.