Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

15260 resultaten


ID: 77001 | Bouwkundig element

Hoeve

Esperantostraat 1 (Brugge)
Kleine hoeve gelegen bij de brug over het Sint-Trudoledeken. Oude kern gaat, naar verluidt, terug tot 1624. Grondig gerestaureerd.


ID: 71865 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Fortstraat 25 (Brugge)
Baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Het woonhuis, met 18de-eeuwse kern, is sterk verbouwd in 1868. Verankerde baksteenbouw met bepleisterde en witbeschilderde lijstgevels. Woonkamer voorzien van schouw opgetrokken in gesinterde baksteen. Vloer met gebakken rood-zwarte tegels. Deels onderkelderd met kelder voorzien van tongewelf en vloer met rode plavuizen.


ID: 74810 | Bouwkundig element

Dienstgebouw

Frederik Sanderlaan 13 (Brugge)
Vermoedelijk het voormalig dienstgebouw van het tuinbouwbedrijf Frederik Sander. Roodbruine baksteenbouw met afgeschuinde hoeken onder leien schilddak, uit het laatste kwart van de 19de-begin 20ste eeuw.


ID: 71867 | Bouwkundig element

Hoeve Fort van Beieren

Gemeneweidestraat 51 (Brugge)
17de-eeuwse hoeve van het langgeveltype met geïncorporeerde stal- en schuurvleugel onder ongelijkmatig pannen zadeldak. Verankerde baksteenbouw met een zwart gepekte plint.


ID: 71868 | Bouwkundig element

Hoeve De grote schuure

Gemeneweidestraat 61 (Brugge)
Hoeve "De grote schuure" toegankelijk via een lange dreef afgezoomd door populieren. In de ommeloper van Romboutswerve van 1609 vermeld als "hofstede, wylent twee hofsteden" en in 1701 "hofstede met een huysken en hof van plaisance daer op staende".


ID: 77021 | Bouwkundig element

Hofstede Hangheryn

Gemeneweideweg-Zuid 113 (Brugge)
Hoeve met losstaande bestanddelen rond een begraasd erf, mogelijks opklimmend tot de 17de-18de eeuw, maar later aangepast en uitgebreid. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken.


ID: 77085 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Tuinbouwbedrijf Van Hollebeke met landhuis, tuinprieel en interbellumwoning

Generaal Lemanlaan 153-155 (Brugge)
Het landhuis is samen met het tuinpaviljoen en de woning uit het interbellum gelegen in een ruime tuin. De tuin is aan de straatzijde afgesloten met een smeedijzeren hek waarvan twee vleugels tussen pijlers met kapitelen en vaasornamenten.


ID: 79765 | Bouwkundig element

Hoeve Ten Boomgaarden

Gijzeleweg 53 (Brugge)
Woonhuis wellicht uit het laatste kwart van de 19de eeuw. De overige boerderijgebouwen, gegroepeerd rond het erf, zijn waarschijnlijk ouder.


ID: 77771 | Bouwkundig element

Emmaüshoeve

Groene-Poortdreef 17, 17A (Brugge)
Sinds 1964 naar een ontwerp van architect R. Vyncke (Sint-Michiels-Brugge) ingericht als restaurant bij de Bakkerij-, Slagerij- en Hotelschool "Ter Groene Poorte".


ID: 79767 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve Ghysele met erfbeplanting

Groot Ter Doest 11 (Brugge)
Hoeve van het langgeveltype met erfbeplanting. Tegenaan het woonhuis een vleugel voorzien van twee opkamertraveeën. Verankerde, witbeschilderde baksteenbouw boven een gepekte plint en onder pannen zadeldaken. Toegang tot het erf wordt geflankeerd door twee welkomstlindes met boomkapelletje.