Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

872 resultaten


ID: 7530 | Bouwkundig element

Groepsbebouwing van veertien burgerhuizen

Schorpioenstraat 26-38, Tweelingenstraat 31-43 (Antwerpen)
Op de hoek van de Schorpioen- en de Tweelingenstraat, tekende architect Ernest Dieltiens in 1894 een monumentaal ensemble van veertien burgerhuizen in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen.


ID: 6086 | Bouwkundig element

Traditioneel breedhuis

Schoytestraat 14 (Antwerpen)
Traditioneel breedhuis met getrapt dakvenster uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Winkelpui in opdracht van de heer Olfs, door de architect Hendrik Krekel uit 1880.


ID: 214646 | Bouwkundig element

Brievenbus

Schriek (Antwerpen)
Staande, gietijzeren brievenbus van het type dat in Belgiƫ door de Post werd gebruikt vanaf de jaren 1930.


ID: 6098 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Schuttershofstraat 19 (Antwerpen)
Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, in 1904 gebouwd in opdracht van de makelaar in publieke fondsen Pieter Rosseels. Vroeg ontwerp uit de kortstondige associatie van de architecten en schoonbroers Daniƫl Rosseels en Joan Coninck Westenberg, vergelijkbaar met Rosseels eerste realisatie "Het Klaverblat" uit 1903 aan de Cogels-Osylei.


ID: 6117 | Bouwkundig element

Politiecommissariaat van de 4de Wijk

Sint-Andriesplaats 22 (Antwerpen)
Gebouw in neo-Vlaamserenaissance-stijl op de hoek van Sint-Andriesplaats en Pachtstraat, gebouwd door de Stad Antwerpen naar een ontwerp door stadsbouwmeester Pieter Dens uit 1876. Aannemer Frans Siebens voerde de werken in 1877 uit.


ID: 6120 | Bouwkundig element

Directeurswoning Openbare Reinigingsdienst

Sint-Andriesplaats 24 (Antwerpen)
Gebouw in neo-Vlaamserenaissance-stijl op de hoek van Sint-Andriesplaats en Korte Vlierstraat, opgetrokken door de Stad Antwerpen naar een ontwerp door stadsingenieur Gustave Royers uit 1885. Aannemer Jacobus Josephus Boets voerde de werken uit in 1886.


ID: 304941 | Bouwkundig element

Meergezinswoning in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Sint-Bartholomeusstraat 19 (Antwerpen)
Meergezinswoning in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in 1935 naar een ontwerp van de Merksemse architect Hendrik Wittocx. De opdrachtgever was August Bogaerts die woonde aan de Bredabaan in Merksem. De gevel is in de top voorzien van een jaartalsteen, en draagt links boven de toegang de signatuur van de bouwmeester.


ID: 304945 | Bouwkundig element

Huis Den Passer met werkplaats

Sint-Bartholomeusstraat 29 (Antwerpen)
Huis Den Passer is een burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl met achterliggende werkplaats, gebouwd in 1930 voor de in Merksem gevestigde 'paswerker' Alfons-Gabriel Vernimmen. Een paswerker is een technicus gespecialiseerd in draaien en frezen. De gevel is in de top voorzien van een huisnaam- en jaartalsteen.


ID: 304946 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Sint-Bartholomeusstraat 31 (Antwerpen)
Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd naar een ontwerp van de Merksemse bouwkundige L. Gorremans uit 1931. Behoudens enkele verbouwingswerken in Antwerpen tijdens de jaren 1930 is over deze architect nagenoeg niets met zekerheid bekend. De opdrachtgever was Em(iel) Baets, die woonde aan de Minister Schollaertstraat 41 in Merksem.


ID: 7551 | Bouwkundig element

Postkantoor in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Sint-Jansplein 4-5 (Antwerpen)
Postkantoor in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd door het Ministerie van Spoorwegen, Posterijen en Telegrafen, naar een ontwerp door architect F. Tondeur uit 1895, uitgevoerd in 1896.