Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4333 resultaten


ID: 213449 | Bouwkundig element

Lot A – Bedrijfsgebouwen van de Société pour l'Importation des Huiles de Graissage

Petroleumkaai 7 (Antwerpen)
De gebouwen en installaties gaan terug tot de eerste jaren van Petroleum Zuid.


ID: 7458 | Bouwkundig element

Maison B. Schmitz

Plantin en Moretuslei 59, Wipstraat 45 (Antwerpen)
Woon- en handelscomplex bestaande uit een hoofdgebouw in eclectische stijl met achterliggend bijgebouw in art nouveaustijl, naar een ontwerp door de architect Charles Wuyts uit 1912. Opdrachtgever was de van oorsprong Duitse koopman Bernard Schmitz, de "Berchemsche Bouwhandel" stond in voor de bouw voltooid in 1913.


ID: 7459 | Bouwkundig element

Sigarettenfabriek Araks

Plantin en Moretuslei 67 (Antwerpen)
Sigarettenfabriek in oriëntaalse stijl opgetrokken door de maatschappij Tchamkerten & Co, producent van het merk van Araks. Het complex dat een ruim perceel beslaat tussen Plantin en Moretuslei en Wipstraat, werd in 1913 ontworpen door de ingenieur-architect Maksoud Mihrtadiantz. Aannemer was Theodoor Vermeulen uit Borgerhout.


ID: 7462 | Bouwkundig element

Ons Huis

Plantin en Moretuslei 68 (Antwerpen)
Bondsgebouw van de Antwerpse Diamantbewerkersbond. Complex in beaux-artsstijl met vleugels aan de Plantin en Moretuslei en de Baron Joostensstraat, gebouwd in opdracht van de Samenwerkende Maatschappij “Ons Huis”, naar een ontwerp door de architect Max Winders uit 1912, en in oktober van dat jaar ingehuldigd. Gesloopt in de jaren 1990.


ID: 300405 | Bouwkundig element

Handels-, kantoor- en appartementsgebouw met werkplaats  in art-nouveaustijl

Plantin en Moretuslei 75, Wipstraat 25-27 (Antwerpen)
Complex van twee gebouwen in art-nouveaustijl tussen Plantin en Moretuslei en Wipstraat, opgetrokken in opdracht van de heer Van den Heuvel, naar een ontwerp door de architect Jacques De Weerdt uit 1913. Het oorspronkelijke programma omvatte een winkel met privéwoning en atelier, kantoren, appartementen en kwartieren voor verhuur.


ID: 11214 | Bouwkundig element

Vrij Technisch Instituut Borgerhout

Prins Leopoldstraat 51 (Antwerpen)
Bouwblok tussen Prins Leopold- en Oudstrijdersstraat met toegangsgebouw van drie traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak, 1923 gedateerd.


ID: 7475 | Bouwkundig element

Art-nouveau-winkelhuis met diamantslijperij

Provinciestraat 271 (Antwerpen)
Deze woning werd samen met de links aansluitende woning gebouwd rond 1912 naar ontwerp van architect Jacques De Weerdt.


ID: 5787 | Bouwkundig element

Suykerhuys

Raapstraat 6-8 (Antwerpen)
Traditioneel koopmanshuis opgericht omstreeks 1545 als suikerraffinaderij door Giovanni Balbani, eigendom van de families Affaitadi in de tweede helft van de 16de eeuw, en de Villegas van 1621 tot 1736.


ID: 302867 | Bouwkundig element

Aannemersbedrijf Victor Merckx-Verellen

Rodestraat 32 (Antwerpen)
Meergezinswoning met bedrijfsruimte opgetrokken door de aannemer Victor Merckx-Verellen, naar een ontwerp uit 1905. Het bouwbedrijf was sinds 1884 gevestigd in het huidige Rodestraat 24, en verhuisde vermoedelijk in 1901 naar het huidige Rodestraat 34. Op het aanpalende perceel trok de aannemer in 1905 een gebouw op dat via de garage op de begane grond toegang verschafte tot de bedrijfsgebouwen, en op de bovenverdiepingen vermoedelijk huurkwartieren omvatte.


ID: 5816 | Bouwkundig element

Drukkerij-uitgeverij De Vos & Van der Groen, later Mercurius

Rodestraat 44 (Antwerpen)
Burgerhuis in vroege rococostijl uit het tweede tot derde kwart van de 18de eeuw, oorspronkelijk slechts drie traveeën breed, en mogelijk met een 17de-eeuwse kern. Neotraditioneel bedrijfsgebouw door Frits de Mont uit 1911 op de binnenplaats.