251 resultaten
ID: 308844 | Bouwkundig element
Astridstraat 2 (Tremelo)
De ‘Gildenzaal’ is een verenigingslokaal, gedateerd op 1912 (op muurankers), in een sobere traditionele stijl. Het is een langwerpig bakstenen gebouw onder zadeldak met hoge ramen, stalen lintelen boven de ramen en een decoratieve bakstenen fries onder de originele bakgoot.
ID: 308936 | Bouwkundig element
Schrieksebaan 47 (Tremelo)
De feestzaal van twee bouwlagen in baksteen op gecementeerde plint in traditionele bouwstijl werd opgetrokken in het interbellum. Het gebouw bevat zes traveeën die worden geaccentueerd door pilasters, het geheel is gevat onder een zadeldak. Voorheen was dit mogelijk een parochiezaal gezien de architectuur en ligging nabij de kerk. Doorheen de 20ste eeuw heeft het gebouw verschillende evenementenfuncties gekend.
ID: 12324 | Bouwkundig element
Broedersstraat 2, Warandestraat 40 (Turnhout)
Gebouwd circa 1886 naar ontwerp van P.J. Taeymans in neoclassicistische stijl; eertijds het zogenaamde Café du Cercle, huis van de liberalen.
ID: 12123 | Bouwkundig element
Koning Albertstraat 17-19 (Turnhout)
Aansluitende gebouwen met voorgevel van drie traveeën, twee bouwlagen en plat dak, in eclectische stijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.
ID: 306657 | Bouwkundig element
Appelmarkt, Astridlaan, Blauwe Nonnenstraat, Boterweegschaalstraat, Citernestraat, Dan. De Haenelaan, Grote Markt, Handboogstraat, Heldenplein, Houtmarkt, Kaatsspelplaats, Noordstraat, Ooststraat, Oratoriestraat, Pannestraat, Paviljoenstraat, Scholasterstraat, Sint-Niklaasplaats, Sint-Walburgapark, Sint-Walburgastraat, Smissestraat, Spaans Kwartier, Vleeshouwersstraat, Witte Kanunnikstraat, Zuidstraat, Zwarte Nonnenstraat (Veurne)
De stadskern van Veurne bewaart een middeleeuws stratenpatroon, waaruit de vroegste stadsontwikkeling nog af te lezen is. Interessante gevelwanden zijn relevant voor de evoluerende stedelijke architectuur, die hier tot de 13de eeuw opklimt.
ID: 16702 | Bouwkundig element
Handboogstraat 3 (Veurne)
Breedhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), in kern opklimmend tot het vierde kwart van de 16de eeuw - eerste kwart van de 17de eeuw (?); aangepaste rechthoekige muuropeningen uit 19de en 20ste eeuw.
ID: 16819 | Bouwkundig element
Sporkijnstraat 4 (Veurne)
Voormalige Vergaderzaal voor Jongelingskring, ook Sint-Jozefszaal. Neogotisch gebouw gedateerd 1905 door middel van gevelsteen met inscriptie "Gaat tot Jozef", naar ontwerp van architect Jacques Vinck (Veurne).
ID: 70611 | Bouwkundig element
Trekelsstraat (Karel) 34 (Vilvoorde)
Breedhuis met neorococo-reminiscenties, verhoogde begane grond, drie traveeën en twee bouwlagen onder steil zadeldak, lager aanbouwsel rechts, volgens jaarankers van 1927.
ID: 47541 | Bouwkundig element
Kerkstraat 17 (Vorselaar)
Eenvoudige, doch typische constructie uit het interbellum, met verhoogde centrale deurtravee met deurvenster en balkon op de tweede bouwlaag.
ID: 34395 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Schoolstraat 5 (Wachtebeke)
Pastorie van de parochie Overslag, gelegen in deels ommuurde beboomde tuin. Een kerkwegel leidt van de pastorie naar de kerk van Overslag. Alleenstaand dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, van 1859. Rechts aansluitende bakstenen parochiekring Heilig Hart volgens opschrift gevelsteen in de rechter zijpuntgevel van 1934.