Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3059 resultaten


ID: 131764 | Landschappelijk element

Houtkant bij weidepoel

Hagelstein (Voeren)
De gemengde houtkant is aangeplant bij de oever van een poel in een weiland. De soortensamenstelling bestaat uit knotzomereiken, schietwilg, gewone es, meidoorn en een grote hakhoutstoof van amandelwilg.


ID: 131768 | Landschappelijk element

Houtkant op spoorwegberm Lijn 38

Hagelstein, Mabrouck (Voeren)
Gemengde houtkant van onder andere gewone hazelaar, gewone es en zwarte els die de spoorwegbedding van de voormalige lijn 38 begeleidt. Spoorlijn 38 is een voormalige Belgische spoorlijn in het Land van Herve die van Chênée tot Blieberg loopt. Het tracé van de spoorlijn is reeds gemarkeerd op de topokaart van 1873, en werd eind 19de eeuw effectief aangelegd. Op de topokaart van 1904 verschijnt de spoorlijn met de steile beplante taluds. De spoorlijn is in 1992 opgebroken en doet nu dienst als fiets- en wandelpad.


ID: 303690 | Landschappelijk element

Geschoren veekeringshagen van meidoorn

Hagelstein, Kultjen (Voeren)
De geschoren meidoornhagen zijn aangeplant als veekering bij weilanden. Deze hagen langs perceelsgrenzen zijn op vele plaatsen in Remersdaal aanwezig. Hier staan ze rond het erf van hoeve Manjebo. Ze hebben mooie representatieve groeivormen en zijn beeldbepalende objecten in het Voerense landschap.


ID: 131975 | Landschappelijk element

Geschoren meidoornhaag bij hoeve

Hagelstein 15 (Voeren)
De geschoren meidoornhaag sluit de site langs de straatzijde af. De afsluitingshaag die de het perceel van de straat scheidt bestaat uit 3 delen. Vroeger, voor 1900, liep de weg Hagelstein rechtdoor over het perceel in plaats van via het kruispunt met de Côte de Hagelstein. Het oostelijk deel van deze scheerhaag begeleidde toen deze weg. Dit deel van de weg verdween maar de haag bleef staan. Toen het perceel werd bebouwd werd het zuidelijk en westelijk deel van de haag aangeplant.


ID: 131847 | Landschappelijk element

Houtkant op talud langs holle weg

Heijdt (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich langs een holle weg die tussen weilanden met hoogstamboomgaarden loopt. De houtkant bestaat uit gewone es, gewone kardinaalsmuts en sleedoorn en hakhout van gewone hazelaar.


ID: 131850 | Landschappelijk element

Houtkant op talud langs holle weg

Heijdt, Mariahof (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich langs een holle weg die tussen weilanden met hoogstamboomgaarden loopt. De houtkant bestaat uit knotbomen van zomereik, knotbomen en hakhout van gewone es, zoete kers, meidoorn, sleedoorn, gewone hazelaar, roos en gewone kardinaalsmuts.


ID: 131876 | Landschappelijk element

Houtkanten op graften

Heijdt (Voeren)
De houtkanten op de graften lopen parallel met de hoogtelijnen. De gemengde houtkanten zijn beeldbepalend op de steile hellingen onder grasland.


ID: 131877 | Landschappelijk element

Houtkant langs bosrand en holle weg

Heijdt, Rullen (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich langs de westelijke bosgrens van het Alsbos. De houtkant vormt het talud van een holle weg. De houtkant bestaat uit hakhout van gewone hazelaar en gewone esdoorn, hakhout en opgaande gewone es. Andere soorten die voorkomen zijn gewone haagbeuk, meidoorn, gewone robinia, ratelpopulier, zomereik, witte els, gladde iep, sleedoorn, kruisbes, zoete kers, rode kornoelje en Amerikaanse vogelkers.


ID: 131878 | Landschappelijk element

Kaphaag van haagbeuk

Heijdt (Voeren)
De gemengde houtkant bestaat hoofdzakelijk uit haagbeuk, in onregelmatige plantafstanden. Er zijn bijmengingen van knotbomen van gewone esdoorn en zomereik. Ook meidoorn, zoete kers, ruwe berk en hondsroos komen voor.


ID: 131885 | Landschappelijk element

Houtkant als erosiebestrijding

Heijdt, Mariahof (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich op een talud op de perceelsgrens van een weiland.