Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2454 resultaten


ID: 214723 | Bouwkundig element

Sint-Jozefkapel

Rijkestraat (Zottegem)
Wegkapel bij straathoek Kleie met opvallende ligging in een straatbocht door de verheven inplanting ten opzichte van het straatniveau. De rechthoekige wegkapel dateert volgens een infobordje van 1958 en werd opgericht door de kerkfabriek van Strijpen.


ID: 214724 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand

Vierschaar (Zottegem)
Wegkapel, naar verluidt opgericht circa 1930, datering die stilistisch in overeenstemming is met de kapel. Rechthoekige baksteenbouw met driezijdige sluiting afgedekt met leien zadeldak. De voortuitgevel is beklemtoond door het parement van oranjekleurige en gele machinesteen.


ID: 9729 | Bouwkundig element

Kapel

Wijnhuizestraat (Zottegem)
Kapel gelegen naast een knotwilg en een witgeschilderde, vernieuwde hoeve met slingerplanten begroeid. Rechthoekig gebouw onder zadeldak uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 200124 | Bouwkundig element

Bethaniakapel

Kruisveldstraat (Zoutleeuw)
Gaaf bewaard voorbeeld van een landelijke votiefkapel, in 1659 opgetrokken in traditionele bak- en zandsteenstijl op vierkante plattegrond met tentdak.


ID: 43183 | Bouwkundig element

Sint-Laurentiuskapel

Orsmaalstraat 1 (Zoutleeuw)
Kleine, schilderachtige kapel in bak- en kalkzandsteen, met koor uit de 16de eeuw en beuk volledig opgetrokken in kwartsiet uit de 18de eeuw.


ID: 58061 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kramp- en koortskapel met lindes

Blankenbergse Steenweg (Zuienkerke)
Neogotische kapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw, opgericht in 1892 naar ontwerp van bouwmeester Joseph Coucke. Rechthoekige constructie in verzorgde rode baksteenbouw op natuurstenen plint, onder een pannen zadeldak. De voor- en achtergevel zijn puntgevels met schouderstukken. Interieur met spitstongewelf, vloertegels met leliemotief en neogotische altaar.


ID: 57995 | Bouwkundig element

Veldkapel

Mareweg (Zuienkerke)
Witgeschilderde neogotische veldkapel met een erg beeldbepalende ligging midden op de kruising van de Mareweg met de Molenweg. Eerste vermelding van een kapel op deze plaats dateert van 1754, stenen kapel aangeduid op de Ferrariskaart 1770-1778. De huidige kapel dateert van circa 1900, in rode baksteen onder leien zadeldak met in het interieur witgekalkte wanden, houten spitstongewelf en cementtegelvloer.


ID: 58002 | Bouwkundig element

18de-eeuwse veldkapel

Molenweg (Zuienkerke)
Veldkapel gelegen bij de brug over de Blankenbergse Vaart. Eerste vermelding van deze kapel in 1754 op een kaart van de watering van de Moere bij Meetkerke. Witgekalkte en deels gekaleide bakstenen kapel met gepekte plint, onder pannen zadeldak. Voor- en zijpuntgevels vormen aandaken, rusten op geprofileerde schouderstukken en zijn afgewerkt met muurvlechtingen.


ID: 58112 | Bouwkundig element

Schoeringekapel

Schoeringstraat (Zuienkerke)
Kapel gebouwd in 1946, ontworpen door architect J. Decoster, met Mariabeeld van de Brugse beeldhouwer Karel Dupon. Rood bakstenen kapel met zadeldak met Vlaamse pannen, natuursteen voor cartouche met bouwdatum in voorpuntgevel en sluitsteen van de deur, versierd met kruis in reliƫf en ijzeren kruis op dak.


ID: 38424 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Bauterstraat (Zulte)
Door beuken beschaduwde bakstenen kapel onder zadeldak, gedateerd 1872.