2500 resultaten
ID: 84195 | Bouwkundig element
Heilig Hartplein 10 (Zele)
Nieuwbouw in 1877 kadastraal genoteerd als rechthoekig complex rond binnenkoer, bestaande uit hoofdgebouw in neoclassicistische stijl en achterliggende lagere smallere vleugels.
ID: 84020 | Bouwkundig element
Hoekstraat (Zele)
Sint-Annakapel in straatbocht op rechthoekig perceel, omringd door bakstenen ommegangkapelletjes verbonden door ijzeren hekwerk. De neogotische kapel werd gebouwd naar ontwerp van onderpastoor Felix De Veirman in 1877 en in 1880 rondom voorzien van ommegang met de statiën van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën in bakstenen kapelletjes.
ID: 84209 | Bouwkundig element
Kouterstraat 108 (Zele)
Oorspronkelijk vrijstaand herenhuis, heden omsloten door schoolgebouwen, ten noorden van de speelplaats achter de Kouterkapel. Herenhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder schilddaken, in kern van 1665, met aanpassingen uit de 19de eeuw. Aansluitend bevinden zich nog twee 19de-eeuwse schoolgebouwen in L-vormige opstelling. Voormalige kloosterkapel gebouwd in 1875.
ID: 61115 | Bouwkundig element
Koningin Astridlaan (Zelzate)
Rondom de Sint-Antonius van Paduakerk, ommegang met zeven bakstenen kapelletjes, gesigneerd Bressers.
ID: 75988 | Bouwkundig element
Wachtebekestraat 43 (Zelzate)
Hoeve met eenvoudig laag boerenhuis en behouden grote schuur, erf afgesloten door twee ijzeren hekken met aan de Hooistraat hekpijler met rondboognis, gebouwd in 1907.
ID: 40978 | Bouwkundig element
Spiltstraat (Zemst)
Kleine, eenvoudige bakstenen constructie onder zadeldak, daterend uit 1869.
ID: 40995 | Bouwkundig element
Victor Servranckxstraat 2, 2A (Zemst)
Neotraditionele woning met verwerking van zandsteen, uit eerste helft 20ste eeuw, links aanleunend een dienstgebouw met een boven een steunbeer ingemetseld niskapelletje.
ID: 41005 | Bouwkundig element
Zenneweg 9 (Zemst)
Heropgebouwd kapelletje van zandsteen afgewerkt met een gebogen kroonlijst en daterend uit de 18de eeuw.
ID: 33122 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Geluveldplaats 5 (Zonnebeke)
Alleenstaande pastorie ten westen van de kerk naar ontwerp van architect E. Jaspar uit het begin van de jaren 1920. Omgevende tuin waarin onder meer omhaagde moestuin en boomgaard. Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder breed uitlopend schilddak met centrale dakkapel, - ruiter en overstekende dakrand op houten modillons.
ID: 33028 | Bouwkundig element
Grote Molenstraat 10 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve, van het type afspanning, teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse bestanddelen omvatten een vrijstaand laag boerenhuis en L-vormige stal- en schuurvleugel respectievelijk ten noordwesten en ten zuiden van het erf.