2455 resultaten
ID: 81104 | Bouwkundig element
Stampkotstraat 9 (Zwevegem)
Vermoedelijk voormalige kasteelhoeve. Afgebeeld op Ferrariskaart (1770-1778). Hoeve bestaande uit bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Vrijstaand woonhuis op een motte, nu met gedempte walgracht. Bedrijfsgebouwen met U-vormige opstelling en 19de-eeuws uitzicht, gegroepeerd rond een verhard erf met gekasseide erfoprit en aan het begin een kleine kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw opgetrokken in 1943.
ID: 81031 | Bouwkundig element
Stedestraat (Zwevegem)
Wegkapel opgetrokken tussen 1814-1830 in baksteen met pannen zadeldak. Beschilderd interieur met 18de-eeuws houten gepolychromeerd beeld van Christus aan het kruis.
ID: 81366 | Bouwkundig element
Stijn Streuvelsstraat (Zwevegem)
Dieper in gelegen bedehuisje toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Halle zie beeld op altaar, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Kapel in baksteen met ijzeren hek en in nis beeld van de Heilige Antonius.
ID: 81111 | Bouwkundig element
Stijn Streuvelsstraat 43 (Zwevegem)
Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen, opgetrokken circa 1860 als rustplaats van de processie. Kapel in rode baksteen met veelvuldig gebruik van zwarte sierbaksteen. IJzeren hekwerk en figuratief glas-in-loodvenster in boogveld. Interieur bepleisterd en witgeschilderde wanden met tongewelf. Bewaarde cementtegelvloer van rode en gele tegels en beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.
ID: 81228 | Bouwkundig element
Tiegemstraat 11 (Zwevegem)
Hoeve met losstaande bestanddelen, in U-vorm opgesteld rond een gebetonneerd erf. Hoeve in kern van 1736, nu met 19de-eeuws uitzicht. Als Ferme Benoit al aangeduid circa 1846. Nu hoeve met woonhuis, schuur en stalvleugel met ingewerkte kapel en in interieur beeld van Christus aan het kruis.
ID: 81112 | Bouwkundig element
Truweelstraat 3 (Zwevegem)
In oorsprong dubbelhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lage woning in gewitte baksteen met bewaard houtwerk, de luiken zijn verwijderd. Naastgelegen eenvoudige wegkapel uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw met cementtegelvloer en beelden van Heilige Rochus, Heilig Hart en Maria met kind. Dieper in gelegen bakhuisje.
ID: 81230 | Bouwkundig element
Veldstraat (Zwevegem)
Heilig Hartkapel uit 1884, van witgeschilderde baksteen met bewaard ijzeren hekwerk met bovenlicht. Interieur met spitsboognisjes, bewaard vloertje van zwarte en witte cementtegels. Beelden van het Heilig Hart, de Heilige Anna en de Onze-Lieve-Vrouw met kind.
ID: 81121 | Bouwkundig element
Vierkeerstraat 166 (Zwevegem)
Historische hoeve, site al opgetekend in 1770-1778. Nu hoeve met 19de-eeuws uitzicht, bestaande uit losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rond een verhard erf. Woonhuis met sterk verbouwde schuur gedateerd 1855 met jaarsteen en stalvleugel met achtergelegen mestvaalt. Kapel uit begin 20ste eeuw, gecementeerde puntgevel met deuropening, deels afgesloten door ijzeren hekwerk en interieur met altaar waarboven beeld van Christus aan het kruis.
ID: 81353 | Bouwkundig element
Vinkestraat (Zwevegem)
Wegkapel van 1873 toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw troosteres der bedrukten in baksteenbouw onder zinken zadeldak. Uitgewerkte puntgevel bekroond door ijzeren kruis, met schijnvoegen bepleisterd en beschilderd interieur en plaasteren beeld Onze-Lieve-Vrouw met kind vertrapt slang.
ID: 81356 | Bouwkundig element
Vinkestraat (Zwevegem)
Beeldbepalend bedehuisje opgetrokken in 1873 nu toewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, Bakstenen kapel met afgeronde apsis en leien zadeldak met ijzeren kruis. Bepleisterd en beschilderd interieur, tongewelf en verschillende heiligenbeelden.