2944 resultaten
ID: 90202 | Bouwkundig element
Pittemstraat 94 (Tielt)
Diepergelegen hoeve met site die minimaaal tot de tweede helft van de 17de eeuw opklimt, woonhuis van 1833 en 20ste-eeuwse bijgebouwen.
ID: 86812 | Bouwkundig element
Poelberg 1, 1A (Tielt)
Voormalig klooster "De Hoop" met wijk- of Poelbergschooltje, opgericht in 1882 op de top van de Poelbergheuvel. U-vormig complex in sobere neogotische en traditionele stijl, met voormalig kloosterhuis aan zuidzijde en aanpalende voormalige klasvleugels omheen de speelplaats. Aan de straat, laag omhaagd ondiepe voortuin en stoepje. IJzeren toegangshekjes tussen natuurstenen pijlers in neogotische vormgeving.
ID: 86823 | Bouwkundig element
Putterijstraat 1 (Tielt)
Vrijstaand woonhuis daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, met voortuinje voorzien van lage bakstenen ommuring, toegangs- en hoekpijlers en fraai ijzeren hek. Centraal betegeld toegangspad en stoepje. Dubbelhuis met roodbakstenen lijstgevel van twee bouwlagen onder zadeldak. Gebruik van gele baksteen voor strekken en banden. Achtererf aan weerzijden afgeschermd door betonnen afsluiting met bakstenen bijgebouw onder zadeldak..
ID: 86825 | Bouwkundig element
Putterijstraat 42 (Tielt)
Hoeve minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Toegangspad in betontegels; aan westzijde ijzeren hek. Dubbelhuis van twee bouwlagen onder zadeldak. Aangebouwde beglaasde serre. Aan westzijde, parallelle 19de-eeuwse schuur- en stalvleugel.
ID: 86846 | Bouwkundig element
Ruiseleedsesteenweg 36 (Tielt)
Hoeve waarvan de site minimaal opklimt tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie losstaande volumes weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Op het primitief kadasterplan (circa 1830) worden twee parallelle hoevegebouwen, een bakhuis en twee kleine bijgebouwtjes weergegeven met poel aan de straatzijde. De hoeve is dan nog gelegen in een bocht van de weg die circa 1840 bij de aanleg van de steenweg wordt rechtgetrokken.
ID: 86847 | Bouwkundig element
Ruiseleedsesteenweg 38 (Tielt)
Achterin gelegen hoeve waarvan de site minimaal opklimt tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie losstaande volumes weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Lange erfoprit, deels afgezoomd door populieren. Bakstenen pijlers waartussen ijzeren hek. Ten noorden van het erf, eenlagig woonhuis. Deur met gedeeld bovenlicht. Ten zuiden, dwarsschuur met grote rechthoekige poort. Ten zuidwesten, stal. Op het erf, begroeide half ondergrondse aardappelkelder, heden gedempt.
ID: 87052 | Bouwkundig element
Schoolstraat (Tielt)
Gemeentelijke begraafplaats, gelegen aan noordzijde van de dorpskern. Aangelegd in 1909 ter vervanging van het oude kerkhof dat rondom de kerk gelegen was (Aarsele-Dorp), op een perceel dat gekend stond onder de naam "Dood(s)akker". Begraafplaats afgesloten van de weg door een laag bakstenen muurtje, waarachter een rode beukenhaag. Centrale toegang via een ijzeren hek tussen twee robuuste natuurstenen hekpijlers. In de zuidwestelijke hoek zit een tweede toegang. De noordzijde van de begraafplaats wordt afgeschermd door hoge bomen. Een rechte padenstructuur in grind verdeelt de begraafplaats in twee velden, het centrale pad leidt naar een grotkapel.
ID: 90227 | Bouwkundig element
Sint-Antoniusstraat 3 (Tielt)
Vrije kleuter- en lagere school "Sint-Antonius" en kloostergebouw, gebouwd in 1937 en gelegen ten zuiden van de later opgerichte parochiekerk Sint-Antonius van Padua.
ID: 90231 | Bouwkundig element
Slabancestraat 13 (Tielt)
Hoeve waarvan de site minimaal tot de tweede helft van de 17de eeuw opklimt, met oud woonhuis en nieuwe hoevegebouwen in 1942 opgericht.
ID: 86895 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Stationstraat 40 (Tielt)
Imposante villa gelegen op een heuveltje met grote ommuurde tuin, gebouwd in 1927-1928 in opdracht van Leon Alen, wisselagent te Tielt.