Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2577 resultaten


ID: 33070 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Wolvestraat 7 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve uit het begin van de jaren 1920, volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect F. Delrue; grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een licht verhard erf toegankelijk via bakstenen hekpijlers; boerenhuis, koestal en dwarsschuur respectievelijk ten noordoosten, noordwesten en zuidoosten; bakhuis achter de boerenwoning; ten noorden en ten westen, afgezonderde asten respectievelijk voor tabak en cichorei.


ID: 33201 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Zuidstraat 20 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve aansluitend bij de regionale hoevebouw. Lage bestanddelen semigesloten opgesteld rondom een begrint erf met centraal hondenhok en grosso modo verharde stoepen; ten noordoosten gietijzeren toegangshek; boerenhuis, nutsgebouwen en bakhuis, respectievelijk ten noordwesten, zuiden, zuidwesten en noorden.


ID: 9876 | Bouwkundig element

Hoeve Verkeerd Hof

Duivelswilg 4 (Zottegem)
Voormalige abdijhoeve, gelegen in een groene omgeving. Semigesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een rechthoekig erf.


ID: 9863 | Bouwkundig element

Hof ter Linden

Hof ter Linden 1 (Zottegem)
Pachthof van de abdij van Hasnon, heden semigesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder gewone en afgesnuite zadeldaken, gegroepeerd op de drie zijden van een rechthoekig, deels gebetonneerd en gekasseid erf met siertuintje. Ten noordoosten, éénlaagse boerenwoning van het dubbelhuistype van vijf traveeën van verschillende breedte, opklimmend tot de 17de eeuw.


ID: 9843 | Bouwkundig element

Hoeve

Korte Munte 5 (Zottegem)
Vermoedelijk eertijds gesloten hoeve uit de 19de eeuw, ingeplant op de hoek met het Sint-Martinusplein nabij de parochiekerk. Deels witgekalkte bakstenen gebouwen gegroepeerd rondom een trechtervormig erf met siertuin. Inrijpoort opgenomen in het woonhuis ten noordwesten.


ID: 57977 | Bouwkundig element

Bakhuis

Biezenstraat 1 (Zuienkerke)
Witgekalkt bakhuisje met nisje boven de deur, oorspronkelijk horend bij een langgevelhoeve.


ID: 57981 | Bouwkundig element

Hoevetje met losse bestanddelen

Biezenstraat 7 (Zuienkerke)
Vervallen hoevetje met losse bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Boerenwoning witgekalkt met gepekte plint, resten van bakhuis, bakstenen stal, begraasd erf, toegang via een brugje over beek. Aangeduid op Atlas der Buurtwegen circa 1845 zonder stal.


ID: 58051 | Bouwkundig element

Hoeve

Blankenbergse Steenweg 23A (Zuienkerke)
Hoeve met losstaande bestanddelen, aangeduid op kaart van P. Pourbus van het Brugse Vrije 1561-1571. Lage stallen aangebouwd aan het woonhuis naar verluidt 17de-eeuws en herbouwde boerenwoning midden 20ste eeuw. Bakstenen enkelvoudige dwarsschuur en bakhuis/ stal zijn 19de-eeuws.


ID: 58068 | Bouwkundig element

Hoeve De Vijf Pijpen

Brouwerijstraat 4 (Zuienkerke)
Hoeve met losse bestanddelen, met als blikvanger de deels opgemetselde gracht vooraan het erf. Hoeve vermeld in 1690 en aangeduid op de Ferrariskaart van 1770-1778 als deels omwalde hoeve met vier losse volumes; deze kunnen geïdentificeerd worden als de boerenwoning met haaks stalgebouw, voorliggend bakhuis, en achterliggende schuur. Herbouw van enkele gebouwen of gedeeltes ervan in de 19de eeuw zoals het meest zuidelijke deel van de stal in 1875, zie jaartal in zijpuntgevel. In de 20ste eeuw onderging de hoeve enkele aanvullingen en wijzigingen.


ID: 57911 | Bouwkundig element

Hoeve

Brugse Steenweg 32 (Zuienkerke)
Hoevetje uit 19de eeuw met losse bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, al aangeduid op Atlas der Buurtwegen circa 1845. Boerenwoning met geïncorporeerde stal. Gecementeerde lijstgevel aan erfzijde en segmentbogige muuropeningen met stalgebouw en wellicht bakhuis met zomerkeuken onder hoog zadeldak van recentere datum.