Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

326 resultaten


ID: 131753 | Landschappelijk element

Houtkant langs zijbeek Gulp

Bounder (Voeren)
De houtkant langs de zijbeek van de Gulp bestaat uit hakhout van gewone hazelaar, een oude knotboom van zomereik met omtrek 400 cm, hakhout van Canadapopulier, hakhout van gewone esdoorn met een omtrek tot 650 cm, knotbomen van gewone esdoorn waarvan één met omtrek 300 cm, hakhout en opgaande bomen van zoete kers, eenstijlige en tweestijlige meidoorn, ruwe berk, knotbomen en hakhout van gewone es. Er is één zeer zware hakhoutstoof van gewone es van ongeveer 800 cm. Schietwilg, roos, boswilg en knotbomen, hakhout en opgaande bomen van zwarte els komen voor. Er is eveneens een Dassenburcht aanwezig.


ID: 131754 | Landschappelijk element

Hakhoutbosje

Bounder (Voeren)
Het hakhoutbosje bevindt zich in de vallei van de Mabroeckbeek. Het bestaat uit hakhout en opgaande bomen van zwarte els, hakhout en opgaande bomen van gewone es, opgaande bomen van gewone haagbeuk, opgaande zoete kers, gewone esdoorn en diverse natuurlijke bijmengingen. Het hakhout bestaat voornamelijk uit els en es. Op het talud langs de akker staat hazelaar.


ID: 132359 | Landschappelijk element

Houtkant op talud holle weg

Bovendorp (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud langs de holle weg. De soorten bestaan uit hakhout van iep, hakhout van gewone es, hakhout en heester van meidoorn, knotbomen van schietwilg, twee opgaande zomereiken, sleedoorn, zoete kers, gewone kardinaalsmuts, roos, rode kornoelje en okkernoot. Het essenhakhout heeft een omtrek van meer dan 6 m. De opgaande eiken hebben een omtrek van meer dan 3,50 m.


ID: 131728 | Landschappelijk element

Houtkant op talud van holle weg

Cobus (Voeren)
De houtkant staat op het talud van de holle weg. De gemengde houtkant bestaat uit hakhout en opgaande bomen van gewone es, hakhout van hazelaar, roos, hulst, eenstijlige en tweestijlige meidoorn, sleedoorn, knotbomen van haagbeuk, gewone beuk, wilde lijsterbes, knotbomen en opgaande bomen van zomereik, wilg, spar en seringen.


ID: 131730 | Landschappelijk element

Gemengde houtkant

Cobus (Voeren)
De gemengde houtkant staat op de perceelsgrens van graslanden. De houtkant bestaat uit gewone es, meidoorn en roos. De Ferrariskaart toont hier een gesloten, kleinschalig landschap. Het gebied wordt gekenmerkt door weilanden, hoogstamboomgaarden en akkers omgeven door houtkanten. De huidige percelering gaat terug op de midden 19de-eeuwse indeling zoals zichtbaar op de Poppkaart. Op de topografische kaart Dépôt de la Guerre 1873 is de houtkant duidelijk zichtbaar. De huidige houtkant is een relict van een groter, meer gesloten landschap met omzoomde weilanden en hoogstamboomgaarden. De beplantingen fungeerden vroeger als veekering, houtwinning voor loofvoedering, brand- en geriefhout.


ID: 131908 | Landschappelijk element

Knotwilg

Daal, Vogelsang (Voeren)
De geknotte schietwilg staat aan de rand van een weiland, palend aan de halfverharde weg. De boom heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 131684 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

De Plank, Varnstraat (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich op een talud tussen landbouwpercelen. De houtkant bestaat uit hakhout van hazelaar, sleedoorn en wilg.


ID: 131685 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

De Plank, Varnstraat (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich op een talud tussen twee graslanden. De houtkant bestaat uit hakhout van gewone hazelaar, oude knotbomen van gele bindwilg (met omtrek 600 cm en knothoogte 200 cm), opgaande wilde lijsterbes, knotbomen van zomereik (omtrek 350 cm), hulst, roos, berk, boswilg en zoete kers. Ook een knotboom van eenstijlige meidoorn met omtrek 200 cm (gemeten op 100 cm) staat in de houtkant.


ID: 131795 | Landschappelijk element

Schietwilg op boerenerf

De Plank (Voeren)
Opgaande schietwilg aangeplant aan de noordzijde van het erf met een schuur in vakwerk.


ID: 131655 | Landschappelijk element

Houtkanten langs holle weg

Gieveldstraat (Voeren)
De gemengde houtkant staat op de hellingen van een voormalige holle weg. De soortensamenstelling bestaat uit opgaande bomen en hakhout van gewone es, knotbomen en hakhout van veldesdoorn, opgaande zomereiken, hazelaar, roos, meidoorn, wilg en gewone esdoorn. De kruidlaag bestaat uit bosrank, muskuskruid, gevlekte aronskelk en bosbingelkruid.