Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1008 resultaten


ID: 83045 | Bouwkundig element

Samenstel van stadswoningen

Sint-Clarastraat 137-143 (Brugge)
Samenstel van vier breedhuizen van twee/ en/of één traveeën en twee bouwlagen. onder zadeldak (Vlaamse pannen). Na oorlogsschade, in 1921 herbouwen in historiserende stijl naar ontwerp van architect R. Cauwe (Brugge).


ID: 44509 | Bouwkundig element

't Kasteeltje

Brusselmansstraat 24 (Buggenhout)
Landhuis in historiserende traditionele bak- en zandsteenstijl, in zijn huidige vorm gerealiseerd in 1913 op initiatief van de heer Alex Walgraef naar ontwerp van provinciaal architect Ed. Careels, met behoud van een bestaand huis, gebouwd in 1895.


ID: 35347 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Brouwerijstraat 26 (Deinze)
Neotraditionele boerenarbeiderswoning in omhaagd tuintje, van vier traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak; naar verluidt heropgebouwd na de Eerste Wereldoorlog met onder meer recuperatiemateriaal van de gesloopte brouwerij.


ID: 38194 | Bouwkundig element

Villa en bedrijfsgebouw van Speelgoed Beeusaert

Gentsesteenweg 19 (Deinze)
Achterin een voortuin met ijzeren hek gelegen villa van circa 1905. Nu met klimop begroeide bakstenen villa in neotraditionele stijl met twee bouwlagen onder mansardedak met twee dakvensters onder puntgeveltjes. In achterbouw, tot aan de Leieoever, gedeeltelijk bewaarde fabrieksgebouwen van circa 1921 met drie bouwlagen en plat dak.


ID: 38145 | Bouwkundig element

Klooster en school van de zusters maricolen

Grijsbulckstraat 1-3 (Deinze)
Bakstenen gebouwen achter voortuin met ijzeren hekken tussen bakstenen pijlertjes. Kloostergebouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit eerste kwart 20ste eeuw. Neotraditionele baksteenarchitectuur met zijtrapgevels. Schoolvleugel van zes traveeën en één bouwlaag.


ID: 38027 | Bouwkundig element

Sint-Vincentiusinstituut

Kattestraat 22, Meulenstraat 24, Peter Benoitlaan 40 (Deinze)
Kloostergebouw van 1837, oorspronkelijk vijftien traveeën en twee bouwlagen onder schilddak met eenvoudige rechthoekige vensters en gemarkeerd middenrisaliet. In 1848 bouw van de kapel links en kostschool rechts van 1852. Verdere uitbreidingen. Huidig gebouwenbestand gelegen binnen de driehoek Meulenstraat - Kattestraat en Peter Benoitlaan met voornamelijk vleugels aan de Meulen- en Kattestraat en begrenzende hoge bakstenen muur aan de Peter Benoitlaan.


ID: 35589 | Bouwkundig element

Klein Pachtgoed Vander Goes

Kouterstraat 8 (Deinze)
Hoeve met losse bestanddelen en een kapelletje van Onze-Lieve-Vrouw van Banneux uit 1941-47. Bakstenen boerenwoning, opgetrokken in neotraditionele stijl met dubbelhuisopstand, van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, gedateerd 1879. Ruime schuur en stallen onder overkragend zadeldak en stallen of voormalig wagenhuis onder schilddak, vermoedelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 35596 | Bouwkundig element

Arbeiderswoningen en herberg

Langemunt 85-95 (Deinze)
Enkel- en dubbelhuisjes van twee en drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, opgetrokken in neotraditionele baksteenstijl uit eind 19de eeuw.


ID: 38122 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Ooidonk

Ooidonkdreef 7-11, 26 (Deinze)
Vanaf 1594 wederopbouw en gedeeltelijke nieuwbouw van het kasteel in renaissancestijl waarbij het ongeveer zijn huidige vorm kreeg: een harmonische vermenging van middeleeuwse feodale strengheid en beredeneerde vormschoonheid van de renaissance. Conciërgewoning gebouwd circa 1870 door architect Cl. Parent bij de nieuwe hoofdingang van het domein in de noordhoek. Park tussen de behouden dubbele omgrachting heraangelegd in het eerste kwart van de 19de eeuw bij het slopen van het neerhof en de axiale toegangspoort, bereikbaar via gekasseide dreef. Grote vijver met eilandjes in oosthoek en kanaal als verbinding van de omwalling met de Leie. In het park onder andere nog een ijskelder uit midden 19de eeuw, een druivenserre, een classicistisch tuinpaviljoen, een hovenierswoning en een oranjerie.


ID: 38179 | Bouwkundig element

Hoeve

Vaarzeelstraat 11 (Deinze)
Achterin gelegen hoeve met roodgeschilderd ijzeren hek tussen betonnen pijlertjes. woonhuis van één bouwlaag onder zadeldak in neotraditionele stijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Beluikte kruiskozijnen en korfboogdeurtje onder gebogen waterlijst. Ten noorden, vermoedelijk oud woonhuis, nu stallen met gewitte erfgevels op gepikte plint.