Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

924 resultaten


ID: 38098 | Bouwkundig element

Boerenwoning van hoeve in regionalistische stijl

Holdenweg 1 (Deinze)
Hoeve in regionalistische stijl, gebouwd in 1871. Woonhuis van zeven traveeën onder zadeldak tussen zijaandaken met vlechtingen en schouderstukken, achterin gelegen op deels verhard en beboomd erf. .


ID: 84583 | Bouwkundig element

Villa in beboomde tuin

Molenstraat 34 (Dentergem)
Grote villa gelegen in een ruime, beboomde tuin omgeven door hagen van taxus en haagbeuk. Volgens het kadaster daterend van circa 1942 en opgetrokken in een regionalistische stijl. Ongeveer op hetzelfde moment gerealiseerd als het huis nummer 36 wanneer een perceel grond onder twee leden van de Wakkense handelaarsfamilie Dewever wordt verdeeld. Complex huis op onregelmatige plattegrond onder schild- en zadeldaken (mechanische pannen).


ID: 84584 | Bouwkundig element

Villa op de hoek met de Kraaistraat

Molenstraat 36 (Dentergem)
Monumentale villa van 1942 op de hoek met de Kraaistraat. Ongeveer op hetzelfde moment gerealiseerd als het huis nummer 34 wanneer een perceel grond onder twee leden van de Wakkense handelaarsfamilie Dewever wordt verdeeld en bebouwd. Gelegen in een grote, beboomde tuin omgeven door een haag van taxus en haagbeuk. Aan beide straten toegankelijk via een inrit met lage bakstenen muurtjes.


ID: 35917 | Bouwkundig element

Hoeve in regionalistische stijl

Molenweidestraat 20 (Destelbergen)
Hoeve in regionalistische stijl daterend van circa 1940. Bakstenen boerenwoning met pannen zadeldak, en aansluitende lagere stalvleugel.


ID: 35923 | Bouwkundig element

Drie boerenarbeiderswoningen en hoeve

Mussenstraat 62-68 (Destelbergen)
In zijn geheel gepland landelijk ensemble gevormd door een rij van drie boerenarbeiderswoningen met voortuin en links daarvan een afzonderlijke kleine hoeve, gebouwd circa 1935 naar ontwerp van architect Jean Hebbelynck in regionalistische stijl.


ID: 78190 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pieter en kerkhof

Esenplein 1 (Diksmuide)
Georiënteerd bedehuis te midden van een kerkhof met omringend geelbakstenen muurtje onder ezelsrug en tussen pijlers. Op het kerkhof, negen bakstenen kapellen - vermoedelijk daterend uit de jaren 1920.


ID: 78440 | Bouwkundig element

Gemeenteschool

Grintweg 16, 15B-C (Diksmuide)
Voormalige gemeenteschool gebouwd in de jaren 1920 naar ontwerp van architecten F. de Montigny en L. Somers (Antwerpen). Wederopbouw met inslag van de regionale baksteenarchitectuur. L-vormige plattegrond bestaande uit lage schoolvleugel van 9 traveeën en haaks daarop voormalige directeurswoning met hoogopgaande trapgevel.


ID: 78413 | Bouwkundig element

Gemeenteschool

Groignestraat 6 (Diksmuide)
Voormalige gemeenteschool, in de jaren 1920 heropgebouwd naar onwerp van architect Antoine Dugardyn (Brugge). Langgestrekt volume langs de Groignestraat, met centraal onderwijzerswoning links geflankeerd door lage klasvleugel en rechts door korte klasvleugel.


ID: 78014 | Bouwkundig element

Winkel

Grote Markt 11 (Diksmuide)
Voormalig winkelpand, zie de grote verzorgde winkelpui langs weerszijden geflankeerd door een rondboogportaal, heropgebouwd in de jaren 1920.


ID: 78029 | Bouwkundig element

Portierswoning met toren en poort van Boterhalle

Grote Markt 28 (Diksmuide)
Complex bestaande uit de portierswoning van de heden gesloopte Boterhalle, geïntegreerde achtzijdige toren en rechts aansluitende poorttravee, gebouwd circa 1928 naar ontwerp van architecten Jozef Viérin en Lucien Coppé.