Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

739 resultaten


ID: 306593 | Bouwkundig element

Dorpskern Leerbeek

Brusselstraat, Edingsesteenweg, Sint-Pietersplein (Gooik)
Het afgebakende dorpsgezicht omvat enerzijds kerkhof, pastorietuin en een met meidoornhagen omzoomde weide en anderzijds de direct aansluitende dorpsbebouwing, waaronder nog enkele voorbeelden van de 18de-eeuwse basisbebouwing die een positieve bijdrage leveren tot het algemene dorpsbeeld.


ID: 39143 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Niklaas met kerkhof

Dorpsstraat (Gooik)
Uit verschillende perioden daterende constructie, ingeplant op een ophoging met kerkhof en gestutte bakstenen omheiningsmuur.


ID: 39192 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pieter

Sint-Pietersplein (Gooik)
Homogeen classicistische kerk met ommuurd kerkhof rondom, gebouwd in 1769-1773 naar ontwerp van architect J.B. Thibaut.


ID: 75293 | Bouwkundig element

Parochiekerk Allerheiligste Verlosser

Jozef Van Den Berghestraat (Grimbergen)
Georiënteerde longitudinale kruiskerk met Sint-Donatus als tweede patroon. Gelegen ten oosten van de Borgtberg en eveneens ingeplant op een heuvel. Het voormalige omringende kerkhof is omgeven door een grotendeels breukstenen muur.


ID: 75370 | Bouwkundig element

Parochiekerk Heilig Hart

Verbrande Brugsesteenweg 167 (Grimbergen)
Vrijstaande neogotische kerk van 1887 naar ontwerp van provinciaal architect G. Hansotte met omringend grasplein. Aan de straatzijde kunststenen Heilig Hartbeeld.


ID: 75323 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Zevensterre (Grimbergen)
Georiënteerde, longitudinale kruiskerk met uitspringende westtoren gesitueerd op een van oost naar west licht hellend terrein. Het met gras begroeid kerkhof bevat nog enkele grafstenen en -kruisen uit de 17de tot begin 20ste eeuw.


ID: 46981 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen met kerkhof

Dorp 60 (Grobbendonk)
Georiënteerde, longitudinale kruiskerk met omringend, eertijds omgracht kerkhof, omgeven door een beukenhaag en dubbele rij linden.


ID: 41868 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jan de Doper met kerkhof

Dorpsstraat 23 (Haacht)
Groot gebouw bestaande uit een toren, drie beuken van twee traveeën, een vooruitspringend transept en een polygonaal koor, dat in het oosten uitloopt op een sacristie. Rondom de kerk ligt het ommuurd kerkhof.


ID: 8881 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Amandus

Dorp 104 (Haaltert)
Inplanting bovenop de helling; omringend gedesaffecteerd kerkhof met gedeeltelijk behouden doch verlaagde muur. De huidige vorm resulteert van verschillende bouwcampagnes, vergrotingen en restauraties, zie gedenkplaat uit de 19de eeuw. De plattegrond ontvouwt een laatromaanse, vroeggotische middenbeuk van vier traveeën (12de-13de eeuw), met twee westelijke traveeën verlengd in 1834, verbrede zijbeuken met noordelijke doopkapel van 1898, een gotische kruisingstoren met traptorentje in het zuiden, een laatgotisch transept en een gotisch koor van twee traveeën met driezijdige sluiting (15de eeuw); flankerende sacristieën uit eind van de 19de eeuw.


ID: 8903 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Amandus

Heldergemstraat (Haaltert)
Inplanting aan de straat; omringend kerkhof. Eclectisch getinte kerk met neoclassicistische en neoromaanse elementen opgetrokken in 1864 naar ontwerp van architect E. de Perre-Montigny van Gent.